Nieuws West-Vlaanderen Familiebedrijf Pattyn doet strategische zet op het internationale schaakbord

Familiebedrijf Pattyn doet strategische zet op het internationale schaakbord

Familiebedrijf Pattyn doet strategische zet op het internationale schaakbord

BRUGGE – De Pattyn Group (Pattyn Belgium, Pattyn Metal Construction, Pattyn North America, Pattyn France, Pattyn Asia en Pattyn Film Division) ontwerpt en produceert industriële verpakkingsmachines en volledig geautomatiseerde lijnen van doosopzetten tot palletiseren. Dankzij deze oplossingen verbeteren klanten hun efficiëntie, minimaliseren ze productafval, verhogen ze hun capaciteit, verlagen ze de verpakkingskosten en optimaliseren ze hun verpakkingsproces. CEO Stan Pattyn kan dezer dagen uitpakken met een scalp die kan tellen: hij haalt de meerderheid van het Franse bedrijf Visio Nerf in huis en weet daarmee ook internationaal te scoren.   

Machinebouwer Pattyn uit Brugge kocht recent 76% van de aandelen van Visio Nerf, een Frans bedrijf gespecialiseerd in visie technologie voor robotapplicaties met vestigingen in het Franse Cholet, in Detroit en in Shanghai. Daarmee haalt Pattyn een belangrijke core technologie in huis, neemt het 25 ingenieurs gespecialiseerd in visie aan boord en versterkt het zijn positie bij klanten uit de broodindustrie.

Visie technologie is niet alleen belangrijk voor de producten in het dagelijks leven. De steeds strengere eisen op het vlak van kwaliteitscontrole vereisen betere visiesystemen met een hogere resolutie, stereoscopie, een snellere beeldverwerking en een vlottere kalibratie. Visiesystemen met meerdere camera’s ook om parallax-fouten en schaduweffecten te vermijden. Visio Nerf heeft die technologie, die inhouse werd ontwikkeld, al 30 jaar in huis.

Het paradepaardje van Visio Nerf is de 3D camera genaamd Cirrus, net als de wolkensoort. De naam verwijst naar de wolk van puntjes die een 3D camera genereert om een voorwerp te omschrijven. Cirrus werd gelanceerd in 2015. Nu komt een versie 2.0 uit die nog compacter en nog performanter is. Dankzij de Cirrus kunnen klanten rekenen op het meest geavanceerde visie robotsysteem en visie-inspectie- en sorteeroplossingen.

Parel van een bedrijf

Met meer dan 450 medewerkers is de groep Pattyn een betrouwbare partner voor meer dan 1.200 klanten wereldwijd, waaronder bedrijven uit de groenten en fruit industrie, brood, oliën en vetten, chocolade, noten, vis, vlees en voedingsgerelateerde industrieën. De Pattyn Group exporteert naar meer dan 70 landen wereldwijd en behaalde in 2021 een geconsolideerde omzet van 80 miljoen euro. Een parel van een bedrijf dat meestal onder de radar blijft.

Foto: Benjamin de Chilly, Stan Pattyn en Pierre Robert (Visio Nerf)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.