Tenerife eerste steen mooi

Families Vandermarliere en Van Biervliet bouwen neusje-van-de-zalm vakantieresort Cuna del Alma op Tenerife

KORTRIJK - Op Tenerife hebben Sofie Vandermarliere (als vertegenwoordiger van de familiale holding GT&Co) en David Van Biervliet (van de holding Fivanco) de eerste steen gelegd van wat een luxe vakantieresort moet worden. Tenerife is geen onbekend terrein want zeven jaar terug zetten ze er, samen met de familie Deceuninck, ook al 340 luxe appartementen neer (240 in Corales Resort en 80 via Baobab Suites). Dit maal gaat het over een 437.000 vierkante meter grote resort in de overtreffende trap onder de vlag Cuna del Alma wat letterlijk wieg van de ziel betekent. 

 

 

 

 

 

Het nieuwe complex ligt ter hoogte van het kleine haventje Puertito, zeg maar in de omgeving van het bekende Adeje en het even verderop gelegen populaire Playa de Americas. De twee West-Vlaamse families tekenen er voor een investering, die geraamd wordt op om en bij de 350 miljoen euro.

In totaal en op termijn zullen er op de flanken van de naar zee aflopende heuvel liefst 420 residenties neergezet worden. In een eerste fase - deadline 2025 - gaat het om 108 nieuwbouwresidenties: 36 Valley Villa's (met 1 tot vier kamers), 32 beach appartementen en 38 Casas en Casitas met een grondoppervlak dat kan schommelen tussen de 432 en de 650 vierkante meter. "Alles wordt gebouwd volgens de hoogste actuele standaarden inzake comfort en duurzaamheid", benadrukten Sofie Vandermarliere en David Van Biervliet bij de eerste steenlegging in aanwezigheid van heel wat prominenten. "Wij willen met dit project aandacht tonen voor de trends van de moderne reiziger. Luxe van vandaag draait vooral om emoties en beleving. Daarbij volgen we ook wat er in de wereld gebeurt en waar je niet meer onderuit kan, zoals het respect voor de  natuur (sustainibility, ecologisch). Daarom wordt ook gebouwd met zoveel mogelijk plaatselijke en duurzame materialen."

Onwrikbaar geloof

Gereputeerde internationale bureaus uit de wereld van de architectuur (TH Architectos, Common Architects) of de wereld van het creatieve design (het Berlijnse Vision Alfabet) werden onder de arm genomen om alles mee in goede banen te leiden. Met deze investering tonen de West-Vlaamse families een onverzettelijk en onwrikbaar geloof in het vakantiepotentieel en de groeicapaciteit van Tenerife. Recente studies hebben aangetoond dat steeds meer Belgen er een nieuw verblijf zoeken, tijdelijk of definitief.

Cuna del Alma, zo heet het nieuwe West-Vlaamse vakantie oord, mikt vooral op een internationaal publiek dat er naar streeft om zijn kostbare vakantietijd door te brengen volgens bepaalde inzichten en waarden. Op de site, die zowat het hele jaar door baadt in de zon in de rust, wordt er ook plaats geruimd voor een restaurant, een vijfsterrenhotel en een zogenaamde beachclub met aandacht voor mind, body and soul. Dat vertaalt zich onder meer in yogabeleving, healing sessions en gezelligheid dankzij een beachclub waar iedereen elkaar kan treffen, met muziek van over de hele wereld. Ook de nabijgelegen farm is heel belangrijk voor de toelevering van groenten fruit aan de nabije restaurants.

Nog dit: op de klif beneden hebben de eigenaars van het vijfsterrenhotel Bahia del Duque een plot gekocht om er een tweede luxehotel te bouwen dat volledig in de Cuna del Alma look & feel gebouwd zal worden. "We werken hand in hand samen met hen", aldus nog Sofie Vandermarliere.