Fastned lint knokke

Fastned opent zijn grootste laadstation van België in Knokke

KNOKKE - Het Europese snellaadbedrijf Fastned opende zopas een nieuw snellaadstation in Knokke-Heist. Het nieuwe station is het grootste van Fastned in België tot nu toe, en een van de eerste dat over laders beschikt met een vermogen van 400 kW. Het 27ste station van Fastned in België bevindt zich langs de Natiënlaan op een terrein van het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO).

Het nieuwe station beschikt over zes laders met een maximale capaciteit van 400 kW, goed voor twaalf laadplaatsen. Daarmee heeft Knokke-Heist in Westkapelle het grootste snellaadstation van Fastned in België. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind.

Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. De krachtige snelladers kunnen tot 100 km bereik toevoegen in slechts drie minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt. In de loop van 2024 wordt het snellaadstation van Westkapelle uitgebreid met extra voorzieningen zoals een toilet en een koffieautomaat om de klantbeleving tijdens het laden verder te verbeteren.

Duidelijk engagement

“Het gemeentebestuur van Knokke-Heist engageert zich om per 100 inwoners circa 1,5 laadpunt te voorzien op ons grondgebied tegen 2030", aldus de Knokse burgemeester Jan Morbee. "Dit komt neer op zo'n 495 laadpunten in onze badplaats. Het bestuur ambieert een toegankelijke laadpaal om de 250 meter voor burgers die niet op eigen terrein kunnen laden.  Er werden recent in samenwerking met OPC en Total reeds 40 nieuwe actieve publieke laadpalen (of 80 laadpunten) geplaatst in onze gemeente. 30 laadpalen (of 60 laadpunten) staan op de planning voor de komende maanden om operationeel te zijn tegen de paasvakantie 2024. Het snellaadstation van Fastned maakt de puzzel compleet. Op deze manier maakt Knokke-Heist in versneld tempo zijn ambities waar wat betreft het lokale energie- en klimaatpact van 2030.”

 In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1.000 locaties in Europa.