Nieuws West-Vlaanderen Filip Balcaen legt bestuursmandaat neer bij Mohawk

Filip Balcaen legt bestuursmandaat neer bij Mohawk

Filip Balcaen legt bestuursmandaat neer bij Mohawk

WAREGEM – Filip Balcaen, de op één na grootste privé aandeelhouder bij het Amerikaanse Mohawk (de grootste vloerbekledingsgroep ter wereld), legt er zijn bestuursmandaat neer. Mohawk is het moederbedrijf van de West-Vlaamse ondernemingen Unilin, IVC en Spano.     

De beslissing van Balcaen zou te maken hebben met enige onvrede in het Mohawk-huishouden. Dat is althans de mening van De Standaard en de website De Rijkste Belgen. Die bronnen beweren dat Balcaen het moeilijk heeft met de recente beslissing van Mohawk om afscheid te nemen van Jan Vergote als CEO bij IVC. Filip Balcaen, dat is bekend, zag in zijn poulain Vergote de ideale man om op termijn ook Unilin onder zijn hoede te nemen, met name als Bernard Thiers  wegens pensioengerechtigd zou terugtreden (eind 2021). Dat scenario werd door Mohawk zelf onderuit gehaald.

Filip Balcaen verkocht IVC, het vinylbedrijf dat hij groot bracht, in 2015 aan Mohawk. Hij kreeg er een loyale prijs voor, maar ook een bestuurszitje bij Mohawk. Dat zitje geeft hij nu dus op, zo blijkt uit de oproepingsacte voor de algemene vergadering van Mohawk op 20 mei eerstkomend. Filip Balcaen laat weten dat hij niet langer als bestuurder wil aanblijven. Volgens de officiële data blijkt dat de visionaire ondernemer Filip Balcaen 3,2 % van de aandelen Mohawk in portefeuille heeft. Tegen de koers van vandaag is zijn deel in Mohawk goed voor een beurswaarde van 380 miljoen euro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.