Nieuws West-Vlaanderen Filip Balcaen manifesteert zich nog maar eens als investeerder

Filip Balcaen manifesteert zich nog maar eens als investeerder

Filip Balcaen manifesteert zich nog maar eens als investeerder

Ondernemer en investeerder Filip Balcaen heeft de controle verworven over het Peruaanse steviabedrijf Stevia One. Stevia is een steeds populairder wordend voedingsmiddel dat zich aandient als perfect alternatief voor suiker.   

Filip Balcaen (ex-IVC en ex-Balta) stapt in deze voor hem nieuwe activiteit via zijn eigen investeringsvennootschap Baltisse. Baltisse onderschrijft een kapitaalsverhoging bij Stevia One en daardoor verwerft Balcaen meteen ook de meerderheid met 56 procent. De West-Vlaamse topondernemer pompt 15 miljoen euro in het veelbelovende voedingsbedrijf dat een plantage en extractiefabriek heeft in Peru en een zetel in Vlaanderen. De Antwerpse ondernemer Marc Saverys evolueert van een meerderheidspositie naar een minderheidspositie. Filip Balcaen en Marc Saverys hebben naast een zakelijke ook een erg vriendschappelijke band met elkaar. Ze kennen elkaar ook van bij de investeringsvennootschap Pentahold, waar Saverys weliswaar is uitgestapt als mede investeerder.

Stevia ligt als grondstof goed in de markt. Grote groepen of multinationals -denk maar aan Unilever, Coca-Coca of Cargill- hebben grote belangstelling voor stevia. De potentiële groei wordt bestempeld als ‘gigantisch’ en dat wereldwijd. Van de aimabele Balcaen is bekend dat hij een scherpe neus heeft voor zaken en opportuniteiten, en dat wil hij in dit dossier nogmaals aantonen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.