Filip Balcaen steunt volop de groei van de Roeselaarse accountancygroep PIA

ROESELARE - De Roeselaarse accountancygroep PIA groeit als kool, niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland. Filip Balcaen, die reeds referentie aandeelhouder was, heeft een nieuwe en substantiële kapitaalsverhoging onderschreven.

De holding boven PIA krijgt er 35 miljoen euro bij, en dat brengt het totaal kapitaal op 56,6 miljoen. De kapitaalsverhoging komt er om de groei te ondersteunen, zo luidt het in een persbericht. PIA is al twee jaar druk bezig met de ene overname na de andere te realiseren.

PIA wordt voor het grootste deel gecontroleerd door Filip Balcaen, terwijl stichter en bezieler Steven Brouckaert ook nog altijd mee investeert en de overnamestrategie vleugels geeft in de rol van uitvoerend voorzitter. Brouckaert zorgde in 2022 wel voor een CEO in de persoon van Nathalie Calle. De West-Vlaamse groep telt al 13 vestigingen, samen goed voor 320 medewerkers. Met België erbij gaat het om meer dan 60 kantoren en 1.200 personeelsleden. Met de recentste overnames erbij is de groep goed voor een totale omzet van 145 miljoen euro.

foto: archief PIA