World of Talents OT_CVC-1

Filip Balcaen verkoopt meerderheid in HR-groep van Steve Rousseau aan investeringsmaatschappij CVC

KORTRIJK - CVC, één van de wereldspelers in private equity, heeft een meerderheid genomen in World of Talents (WOT). Tot hiertoe was Filip Balcaen meerderheidsaandeelhouder (voor twee derde van de aandelen) met Steve Rousseau in een minderheidspositie. World of Talents is een internationaal platform van HR-bedrijven, gespecialiseerd in knelpuntberoepen en talent management. Met deze strategische investering wil CVC World of Talents verder ondersteunen in het realiseren van haar groeiplannen. Zowel het management van World of Talents als Baltisse blijven aan boord, zij het nu in een minderheidspositie.

"Als we met WOT willen acceleren in het buitenland, dan was deze nieuwe kapitaalronde een must", aldus Filip Balcaen in een reactie bij Made in West-Vlaanderen. "We zien nog veel mogelijkheden om te groeien in het buitenland. Denk daarbij aan landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en waarom ook niet Frankrijk. Met CVC aan boord wordt dit alles meer haalbaar."

De blije intrede van het machtige Britse investeringsfonds CVC zorgt voor een mijlpaal in de geschiedenis van World of Talents. Het doel is driedubbel: de groei versnellen, het aanbod diversifiëren en de geografische voetafdruk – op nationaal en internationaal niveau - uitbreiden. "We zijn verheugd om samen te werken met CVC, wiens internationale netwerk ons zal helpen onze missie verder te realiseren en de impact op de HR gemeenschap te vergroten", zo luidt de commentaar van sterke man Steve Rousseau, CEO van World of Talents.

Verkopen en herinvesteren

Baltisse (de investeringsvennootschap van Filip Balcaen) verkoopt hiermee haar meerderheidsbelang, maar herinvesteert een belangrijk deel. “Wij zijn bijzonder trots op de groei die World of Talents de afgelopen vijf jaar – sinds onze instap - heeft gerealiseerd", aldus Toon Hylebos, senior investment manager bij Baltisse. "We zijn ervan overtuigd dat ook de nodige fundamenten werden gelegd en ze de basis vormen voor aanhoudende groei in de toekomst. We kijken ernaar uit om samen met het management en CVC nauw betrokken te blijven bij dit succesverhaal. Dit weerspiegelt ons geloof in het potentieel van het bedrijf en onze toewijding om de weldoordachte en ambitieuze groeiplannen verder te ondersteunen.”

Machtige groep in specifieke HR-toepassingen

World of Talents is een gespecialiseerde, internationale HR-groep met een sterke focus op knelpuntberoepen en talent management, actief in outsourcing, interim (management) en werving & selectie. Geconsolideerd spreken we over een HR-groep met een omzet van circa 360 miljoen euro, 50 miljoen euro EBITDA en 4.512 actieve FTE’s.

Het bedrijf opereert in België en Nederland onder het merk House of Talents. In België telt het 12 gespecialiseerde afdelingen: Care Talents & Human Supports Medical, Engi Talents, Executive Talents, Financial Talents, Food Talents, HR Talents, ICT Talents, Sales Talents, Science Talents, Supply Chain Talents, Technical Talents en Quintessence, de marktleider in assessment en talent management.

House Of Talents Nederland biedt interim maatwerkoplossingen met meer dan 1.000 gedreven en ondernemende interim-experts bij de top 500 opdrachtgevers van Nederland.

Volgens de kranten van Het Mediahuis wordt Rousseau zelf op slag 100 miljoen rijker.