balcaen filip nieuwe foto 21

Filip Balcaen verkoopt zijn belangen in vijf rusthuizen aan BNP Paribas

WAREGEM - Flip Balcaen heeft via zijn vennootschap Baltisse een belang verkocht in vijf Vlaamse rusthuizen. De rusthuizen liggen in Zaventem, Zottegem, Reet, Berlare en Maasmechelen. Koper van dienst is BNP Paribas. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. De niet altijd betrouwbare website De Rijkste Belgen heeft het over een deal met een prijskaartje van 100 miljoen euro. 

Baltisse Real Estate, de vastgoedpoot van de investeringsholding van Filip Balcaen, verkoopt al zijn rusthuizen aan de vastgoedpoot van de Franse bankreus BNP Paribas, zo wordt gemeld. De vastgoedgroep van de West-Vlaamse investeerder en visionair vond dit een geschikt moment om de rusthuizen in de etalage te plaatsen, omdat de huurcontracten nog een tijdlang lopen en dat charmeert uiteraard kandidaat-kopers. Bij Baltisse stelt men ook vast dat de nieuwe rusthuizen niet meer de gewenste rendementen opleveren.

De rusthuizen liggen in Zaventem, Zottegem, Reet, Berlare en Maasmechelen. Ze worden uitgebaat door Korian, Armonea en Anima Care. In totaal gaat het om 33.000 vierkante meter beschikbare ruimte en om een capaciteit van ongeveer 500 bedden, met daarnaast nog een aantal assistentiewoningen. De vastgoedwaarde bedraagt net iets meer dan 100 miljoen euro.