stevia_cultivo-650×366

Filip Balcaen zoekt partner voor zijn Peruaans steviabedrijf en brengt nieuw kantorencomplex naar Gent

WAREGEM - De bekende West-Vlaamse ondernemer Filip Balcaen (investeringsgroep Baltisse) zoekt een bijkomende aandeelhouder om in te stappen bij het Peruaase steviabedrijf Stevia One. Filip Balcaen heeft er sinds enkele jaren de meerderheid. Stevia One heeft zijn hoofdzetel in Lima.

Het nieuws is afkomstig van de krant De Tijd. Filip Balcaen wilde geen commentaar kwijt omdat de gesprekken volop aan de gang zijn. Stevia One werd destijds (2014) opgericht door de bekende Antwerpse redersfamilie Savereys die er toen om en bij de18 miljoen euro in investeerde. De Savereysen lieten inmiddels hun greep op Stevia Onze zakken tot circa 13 procent.

Filip Balcaen tekent sinds drie jaren voor de meerderheid en had daar een goede reden voor. Hij gelooft sterk in het potentieel van stevia, dat bekend is als een vervangmiddel voor suiker en andere zoetmiddelen maar nog lang niet zoveel volume of marktaandeel heeft verworven. Van Balcaen is bekend dat hij een fijne neus heeft voor goede zaken en dito opportuniteiten. Stevia One heeft eigen plantages, een eigen verwerkingsfabriek en controleert zo de hele keten, van planten tot eindproducten.

Met wie Filip Balcaen in deze fase onderhandelt en over hoeveel aandelen, blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

Kantorensite in Gent

Vandaag liet Baltisse ook nog weten dat de werken worden opgestart voor een bijzonder project in het centrum van Gent. Het project Green Court moet 7.500m² futureproof kantoorruimte naar de Arteveldestad brengen. Green Court is een gloednieuw kantoorcomplex dat zal herrijzen op de plaats van de oude ABN AMRO-kantoren op de Kortrijksesteenweg in Gent. Het project zal worden gerealiseerd door Baltisse en Green Park Investment Partners en biedt bedrijven een unieke werkomgeving die mobiliteit, groen, comfort en flexibliteit combineert.
De bereikbaarheid van dit project is uitzonderlijk: het kantoorproject is gelegen vlakbij het Sint-Pieters station en zeer vlot bereikbaar met de trein, de tram, de fiets en de wagen. In
het hart van de site ligt een groen binnengebied van 500m², bovendien ligt het project vlakbij het Citadelpark. Met zowel natuur als het stadscentrum in de nabijheid beantwoordt
de site aan de hedendaagse vraag naar comfortabel werken in een urban omgeving. De zes krijgen een high-end binnenafwerking op maat. De twee onderste verdiepingen lenen zich tot de ideale co-workingspace. Deze invulling moet de site verrijken met de faciliteiten van het nieuwe werken: van flexibele werkplekken tot een foodconcept. De oplevering wordt voorzien in de zomer van 2021.