CEO 04 CEO 04

Filip Roelandt mag eengemaakte Oostendse Gemeentebedrijf leiden

OOSTENDE - De vier autonome gemeentebedrijven in Oostende worden samengevoegd tot één nieuw Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. De Stad stelt nu Filip Roelandt (links op de foto) aan als algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende.

Stad Oostende besliste eerder al om de vier autonome gemeentebedrijven (Stadsvernieuwing, Mobiliteit, Energiehuis en Renov’O) samen onder te brengen in het nieuwe Autonoom Gemeentebedrijf Oostende. Zo kan er kostenefficiënt gewerkt worden in een wendbare en gestructureerde organisatie met een eenvoudige beleidsstructuur.

In zijn hoedanigheid van algemeen directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Oostende zal de bijzonder competente Filip Roelandt leiding geven aan de innovatieve inspanningen die gericht zijn op het combineren van mobiliteit, energie en stadsvernieuwing. Filip Roelandt, die momenteel al algemeen directeur is van het Economisch Huis Oostende, breidt zijn rol uit naar dit nieuwe gemeentebedrijf. Zijn inzet, focus op samenwerkingen en expertise op het gebied van economie en organisatieontwikkeling hebben een stevige basis gelegd voor deze uitbreiding van verantwoordelijkheden.

Met de aanstelling van de nieuwe algemeen directeur onderstreept Oostende de baanbrekende stap voorwaarts die het wil zetten waarbij de gecombineerde krachten van mobiliteit, energie, stadsvernieuwing en economie onder één visie samenkomen. Hiermee streeft de Stad naar eigen zeggen naar meer synergie tussen deze diensten om zo een nog veerkrachtiger en duurzamer stadslandschap te bevorderen.