Poco Loco hoogbouwmagazijn en kantoor

Finse moeder investeert 45 miljoen euro in zijn West-Vlaamse dochter Poco Loco

ROESELARE – De Finse groep Paulig, sinds 2010 meerderheidsaandeelhouder van het West-Vlaamse voedingsbedrijf Poco Loco, wil liefst 45 miljoen euro pompen in zijn West-Vlaamse dochter. Paulig, een familiegroep nota benen, telt 13 filialen en globaal 2.000 medewerkers en tekent geconsolideerd voor een omzet van maar liefst 950 miljoen euro. Poco Loco is binnen de groep een ‘sterbedrijf’. Met 2 productiesites in Roeselare blijft Poco Loco een sterk West-Vlaams verankerd bedrijf, maar dan wel eentje dat binnen een zeer internationale context opereert.

In 2017 werd in Roeselare ook al een nieuwe magazijn gebouwd, toen goed voor een investeringsenveloppe van 40 miljoen euro. Poco Loco, met vestiging in Roeselare, is vandaag goed voor 267 miljoen euro omzet en heeft om en bij de 700 medewerkers aan boord. Paulig wil met zijn investering de productie in Roeselare nog gevoelig opdrijven en zo zijn positie als marktleider binnen het segment van de tortilla-voedingsproducten nog opdrijven.

In de praktijk zal een nieuwe fabriek worden gebouwd naast de bestaande. In de lente van 2022 zou de nieuwe site al operationeel moeten zijn. Paulig onderstreept dat het om de grootste investering ooit gaat buiten Finland. Logischerwijs zal de investering van 45 miljoen euro ook tientallen nieuwe jobs met zich meebrengen, maar concrete cijfers worden daar nog niet op geplakt. De Finnen benadrukken nog dat  nog dat er zeer duurzaam zal omgesprongen worden met energie, en dat de productiviteit een zeldzaam niveau zal halen.

Het verhaal van Poco Loco begon in 1994. In 1995 worden de eerste tortillachips geproduceerd en kort daarna wordt het gamma al uitgebreid met tortilla wraps. Nu worden ook allerlei tacko’s in het assortiment opgenomen. Op heden is Poco Loco uitgegroeid tot een toonaangevende Europese producent van zogenaamde Tex Mex producten. Bijna de volledige productie (96 procent) is bestemd voor het buitenland.