Poco Loco 2

Finse Paulig investeert 45 miljoen euro in Roeselare

ROESELARE - Paulig, de Finse moedermaatschappij van voedingsbedrijf Poco Loco, heeft tekst en uitleg verschaft bij een investering van 45 miljoen euro bij dochter Poco Loco. Het is - na de bouw van een logistieke opslageenheid - de tweede grote investering op enkele jaren tijd. Poco Loco is bekend als producent van tortilla's voor de wereldmarkt. 

Paulig wil in Roeselare een nieuwe tortillafabriek neerzetten. Met deze investering van 45 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit wil Paulig zijn positie als marktleider binnen tex-mex in Europa versterken. Paulig streeft ernaar de nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken, in lijn met de ambitieuze doelstelling van het bedrijf om de uitstoot van broeikasgassen door zijn eigen activiteiten tegen 2030 met 80% te verminderen ten opzichte van 2018. De eerste productie van Santa Maria en Poco Loco tortilla's in de nieuwe fabriek wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

CO-2 neutraal

Paulig is van plan om tegen 2023 zijn tien bestaande fabrieken in zes landen CO2-neutraal te maken. “Paulig wil een van Europa’s snelst groeiende bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn en we streven ernaar een koploper te zijn op het vlak van duurzaamheid", zei Rolf Ladau, CEO van Paulig. "Deze nieuwe fabriek in België zal ons in staat stellen de verdere groei van de tex-mexcategorie te stimuleren en onze innovatiecapaciteiten te vergroten. Wij geloven dat bedrijfsgroei en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en daarom hebben we als doel deze nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken. We willen een nieuwe, duurzame eetcultuur creëren die goed is voor mens en planeet.”

Logistiek voorbeeld

Paulig wil in Roeselare de best practices van de bestaande fabrieken integreren om de energie-efficiëntie te maximaliseren en de klimaateffecten te minimaliseren. De locatie van de fabriek maakt het ook mogelijk om de logistieke stromen te optimaliseren en de nood aan transport te verminderen. De productiefaciliteit wordt namelijk via een brug verbonden met het aangrenzende distributiecentrum, waardoor er geen transport over de weg nodig is voor opslag in de magazijnen.

Continue groei

In 2010 werd het West-Vlaamse Poco Loco onderdeel van Paulig, een familiebedrijf dat bestaat uit verschillende voedingsmerken en meer dan 2.000 medewerkers en een totale jaaromzet van 920 miljoen euro. Sindsdien is de site in Roeselare nooit opgehouden te groeien. Momenteel werken er meer dan 700 mensen op de site en de nieuwe fabriek zal meer dan 50 nieuwe jobs creëren, voornamelijk voor operatoren, technici, teamleiders en magazijnmedewerkers. Er wordt volop gerekruteerd, zoals ook de afficheborden aan de rand van de fabriek aangeven.

Een overzicht van alle openstaande vacatures is terug te vinden op de website van pocoloco.be.