FIT17_Afbeelding

FIT kijkt uit naar 21e editie van Leeuw van de Export

Flanders Investment & Trade (FIT) organiseert dit jaar de 21e editie van de Leeuw van de Export. Met deze award zet het agentschap zes Vlaamse exportkampioenen in de kijker en hopen ze andere exportbedrijven te inspireren om hetzelfde traject te volgen. “Als partner helpen we je graag op weg om succesvol aan internationaal ondernemen te doen”, zegt Dirk Van Steertegem, afdelingshoofd internationale handel van FIT.

FIT is een partner voor Vlaamse bedrijven die internationaal willen doorbreken. “Als partner helpen we je graag op weg om succesvol aan internationaal ondernemen te doen”, zegt Dirk van Steertegem. “Als er vragen zijn, kunnen bedrijven terecht bij onze veertien adviseurs internationaal ondernemen. Voor elk probleem kunnen we een specialist inzetten. Daarnaast kunnen bedrijven via FIT ook deelnemen aan internationale vakbeurzen, groepszakenreizen of zelfs subsidies aanvragen voor hun internationalisering.”

Genomineerden

De genomineerden worden opgedeeld in twee categorieën: bedrijven met maximaal 49 medewerkers en bedrijven met 50 of meer medewerkers. “Eigenlijk zijn de drie genomineerde bedrijven in elke categorie al winnaars. Het verschil met andere deelnemers is vaak al groot qua manier van werken, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het uitstippelen van hun exporttraject.”

In de categorie kmo’s of bedrijven van maximaal 49 medewerkers zijn alle genomineerde bedrijven afkomstig van Vlaams-Brabant. “De eerste nominatie is voor Belkorn, een familiebedrijf uit Diest dat biokoeken voor kinderen op de markt brengt. Twipe Mobile Solutions is een techspeler uit Heverlee die werkt voor mediahuizen wereldwijd. Ze hebben een toepassing ontworpen waarmee je een digitale krant op een gebruiksvriendelijke manier kan lezen. De laatste kanshebber is XenomatiX, een bedrijf uit Heverlee dat gespecialiseerd is in tracking van auto’s met behulp van lasertechnologie.”

De categorie van de grote bedrijven toont aan dat elk bedrijf kans maakt om de award in ontvangst te nemen, ongeacht de sector waarin ze actief zijn. “Bogaerts Greenhouse Logistics is een engineeringbedrijf uit Hoogstraten waar draait alles rond producten en technieken voor de automatisatie van manuele handelingen binnen serres. Kipco-Damaco is een producent van frituursnacks uit Oostrozebeke en Lambo Laboratoria is een bedrijf uit Wijnegem dat zich situeert in de farmaceutische sector met de ontwikkeling van gelatinecapsules.”

Uitreiking

Tijdens de tweede juryronde in september zullen deze zes genomineerden hun wedstrijddossier verdedigen voor een eindjury. Wie de exportprijs mee naar huis mag nemen, komen we te weten op 14 september tijdens de uitreiking in de Brabanthallen in Leuven. Maar van een ding zijn we zeker, alle genomineerden zijn elk op hun manier kampioen in de export.

Wil u aanwezig zijn op de uitreiking? Schrijf nu in via www.leeuwvandeexport.be.

Flanders Investment & Trade (FIT) is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen.