Nieuws West-Vlaanderen Flanders Flooring Days wil op termijn eyecatcher worden voor de Vlaamse textielwereld

Flanders Flooring Days wil op termijn eyecatcher worden voor de Vlaamse textielwereld

Flanders Flooring Days wil op termijn eyecatcher worden voor de Vlaamse textielwereld

KORTRIJK – Deze week organiseren negen West- en Oost-Vlaamse topbedrijven uit de voerbekledingsindustrie voor het eerst de Flanders Flooring Days. Bedoeling is om de wereld te tonen wat de maakindustrie in onze contreien in zijn mars heeft aan producten en aan innovatie. Vertegenwoordigers, of beter gezegd vakmensen, uit 55 landen maken hun opwachting, wat nu al een succes maakt van FFD. Jan Dossche van Coretec zegt te hopen dat deze eerste editie, een sneeuwbaleffect kan veroorzaken en de voorbode kan worden voor een beurs op hoger niveau voor onze hele textielindustrie.

De organisatoren – zeg maar de crème de la crème van de Vlaamse vloerbekledingsbedrijven (met onder meer Unilin, Beaulieu, Balta, Lano, IVC, Modulyss, Ragolle en Coretec) – willen een alternatief bieden nu veel grote beurzen, denk maar in de eerste plaats aan Domotex in Hannover, al twee jaar de deuren moesten sluiten omwille van corona. “In de gegeven omstandigheden is er meer dan ooit behoefte aan concrete face-to-face ontmoetingen”, aldus Jan Dossche van Coretec. “Zeg maar dat wij een complementair event organiseren waar de personal touch nog naar waarde wordt geschat.”

Een huzarenstukje

De 9 West- en Oost-Vlaamse bedrijven wisten op amper 6 maanden tijd eensgezind hun alternatief voor Domotex te organiseren. Een huzarenstukje, zoals topman Fa Quick van de beroepsfederatie Fedustria, het formuleerde. Van 2 tot en met 6 mei zullen de 9 bedrijven de deuren van hun fabrieken en bijhorende showrooms openzetten voor hun klanten en prospecten. “Het is een prachtige gelegenheid om na een te lange periode van leegte, onze klanten maar eveneens onze sector de nodige publiciteit en uitstraling te bezorgen”, aldus Ruben Desmet namens Unilin.

De ‘founding members’ van FFD stellen samen 8.000 mensen te werk in Vlaanderen, tekenen voor een gecumuleerde omzet van 6,2 miljard euro en investeerden de voorbije twee jaar ook nog eens 250 miljoen euro (waarvan 200 miljoen in Vlaanderen). Voldoende bewijs dus om FFD de nodige sérieux te bezorgen.

info: https://www.flandersflooringdays.com/partners

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.