Floralux investeert meer dan ooit in zijn Kerstdorp

DADIZELE - Nog twee maanden, acht weken of zestig dagen en Kerstmis is opnieuw helemaal in het land. Naar goede traditie brengt Floralux de Kerstsfeer al naar buiten van vroeg in de herfst. Dit jaar met een wel heel bijzondere touch en middels een grote investeringsinspanning. Het Kerstdorp werd ingericht als nooit voordien en laat de sfeer voelen vanuit het oogpunt van diverse Europese landen en steden, met ook een vleugje Marrakech er bovenop. Dat alles met een Orient Express ervaring.

Een stationscafé van bij ons, de feeërieke en romantische sfeer van Brugge, een vleugje artistiek Londen, de Scandinavische dennensfeer van Oslo of de 'market ambiance' van Marrakech. Dat alles badend in de typische eindejaarssfeer van bomen en ballen, crèches en sterren, lichtjes en sneeuw.  In Dadizele wordt het wereldwijde Kerstgevoel opgeroepen, zonder dat je op reis hoeft. Je stapt op de plaatselijke Kersttrein, de lokale Orient Express zo je wil, en klaar is Kees. "Elk jaar willen we innovatief zijn in ons aanbod", aldus Fien Ternest namens Floralux.

Investering in kapitaal en mensen

Het lijkt eenvoudig of evident maar het is het niet. Het vergt een hele investering in kapitaal en mensen. Twaalf medewerkers waren een zevental weken bezig met de voorbereiding. In totaal beslaat het Kerstdorp in Dadizele liefst 2.500 vierkante meter ruimte.Dat is 500 vierkante meter meer dan andere jaren. In de loop der jaren heeft Floralux echte fans verzameld rond zijn traditioneel Kerstaanbod, en zoals nu al is gebleken is dat dit jaar zelfs meer dan ooit het geval. Ze komen, zoals de Drie Koningen, van heinde en ver.

Floralux is het levenswerk van de familie Carrein. Naast de site in Dadizele is er ook een soortgelijke 'winkel' in het Limburgse Ham. Het retailbedrijf staat ook bijzonder sterk in internationale tradingactiviteiten en bloemen- en plantenhandel, zowel online als offline.