Floralux Limburg

Floralux stampt met 12 miljoen euro tweede Floralux uit de grond in Limburg

Limburg krijgt er in het voorjaar van 2018 een nagelnieuw tuincentrum bij. Getekend Floralux. Het ambitieuze winkelproject is goed voor een investering van 12 miljoen euro en 30 nieuwe jobs. Het betreft een van de grootste retail deals van het jaar.

Foralux kadert de nieuwbouw in een samenwerking met het bestaande tuincenter 't Serreke in Ham. De in Limburg wel bekende site van de dynamische onderneemster Marleen Theys krijgt een volledige make-over zodat een winkelcomplex ontstaat van maar liefst 15.500m², bijna 3 maal groter dan de huidige winkeloppervlakte. ’t Serreke slaat hiervoor de handen in elkaar met Floralux, vandaar ook de naamsverandering naar Floralux Ham. In dit project werken twee familiebedrijven samen, wat een grote garantie biedt op termijn. Het nieuwe complex belooft het grootste tuin- en decoratiecentrum van Limburg te worden. De officiële opening staat gepland voor eind maart 2018.

Het is de tweede vestiging voor Floralux, dat 60 jaar geleden begon in Dadizele in West-Vlaanderen en op de dag van vandaag een begrip is in België en Noord-Frankrijk. De tuingigant dankt zijn succes aan de enorme diversiteit en expertise in bloemen en planten en ontwikkelde zich doorheen de jaren ook als belangrijke speler op vlak van decoratie. Hun grote sterkte is het grote aanbod tegen scherpe prijzen. Die aanpak zorgt ervoor dat Floralux in Dadizele zo’n 2 miljoen klanten per jaar over de vloer krijgt.

Puur winkelplezier

De nieuwe vestiging in het Limburgse Ham wordt volgens CEO Kris Carrein een weerspiegeling van wat te vinden is in Dadizele, in combinatie met de sterktes en de eigenheid van ’t Serreke.  Het ambitieuze project, goed voor een investering van 12 miljoen euro, zal werkgelegenheid bieden aan 30 extra werknemers. Het architectenbureau Luc Schepens uit Dadizele moet de nieuwbouw in goede banen leiden. Floralux Limburg is uitstekend gelegen langs de E313 autosnelweg die Antwerpen met Hasselt verbindt, en wordt daar letterlijk een buur van de site van Nike. Burgemeester Dirk De Vis (CD & V) van Ham noemde de investering een droom die uitkomt langs afrit 25, de toegangspoort tot de gemeente Ham. Hij bestempelde de samenwerking tussen West-Vlaams en Limburgs ondernemerschap als een 'gouden zaak' voor de hele regio en ver daarbuiten. In de thuisbasis in Dadizele is Floralux goed voor 25.000 vierkante meter, in Limburg gaat het over 15.000 vierkante meter winkelplezier. In Ham zullen er 60.000 unieke artikels worden aangeboden. Floralux mikt op een totaalbeleving voor het ganse gezin.