Ford Concessionnaires Ford Trucks ????????????????????????????????????

Ford Trucks opent twee concessies in West-Vlaanderen

KOKSIJDE, WIELSBEKE - Ford Trucks opent de eerste zeven dealerships van het merk in ons land en dit amper drie maanden na de aankondiging van hun komst naar België. Met bijna één dealer per provincie (in West-Vlaanderen gaat het om twee concessies) wil het merk langzaam maar zeker de truckmarkt veroveren. Alle dealers zullen meteen een 24/7 service bieden. Er wordt parallel aan de nieuwe concessies ook een webshop geopend, de eerste voor trucks in België. Daar kunnen bedrijven hun vrachtwagens ook online samenstellen én bestellen.

Ford Trucks heeft de voorbije drie maanden dealerships aan de lopende band afgesloten. Wat west-Vlaanderen betreft gaat het om Koksijde (Garage Marc Vansteenland) en om Wielsbeke (Eeckhout-Cardoen). “De voorbije maanden hebben we via verschillende kanalen  potentiële dealers gezocht", aldus Nathalie Noyens, gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België. "De keuze maakten we op basis van ervaring in de sector, de bestaande faciliteiten, hun toekomstvisie en de 24/7 ‘road service’ die ze aanbieden. Het zijn stuk voor stuk dealerships die de nodige kennis dus in huis hebben. Hierdoor kunnen we meteen op een goed niveau starten. Dat is uiteraard ook wat de klanten verwachten.”

Ambitieus netwerk 

Zowel de dealers als de invoerder geloven sterk dat er een potentiële markt is voor het truckmerk in België. Zo plant de invoerder om binnen de vijf jaar zo’n vijf procent marktaandeel te veroveren. Met de uitrol van het eerste dealernetwerk, zijn de verwachtingen hoopvol. De eerste dealermeeting vond ook zopas plaats in de hoofdzetel van Ford Trucks België en de dealers zijn klaar voor de start.

In Koksijde zal werk worden gemaakt van een nieuwe vestiging die in principe volgend jaar de deuren zal openen. Alle dealers hebben nu al een verkooppunt waar klanten welkom zijn om hun voertuig te kiezen. Maar ook aftersales is een belangrijk punt in de sector. Alle dealers doen vandaag al een 24/7 ‘road assistance’, een service die inmiddels onmisbaar is geworden voor de truckbedrijven in ons land. De dealers openen gelijktijdig hun deuren en iedereen kan er voortaan terecht voor de aankoop van zijn vrachtwagen of een testrit met één van de beschikbare demo voertuigen.

Ook de webshop is ongezien voor de sector. Zo kan de klant zijn eigen vrachtwagen rechtstreeks en volledig op maat configureren en zelfs online aankopen. Het gaat om de eerste webshop voor vrachtwagens in ons land.