Nieuws West-Vlaanderen Francis De Clerck (Beaulieu) geeft de bestuursfakkel door aan dochter Caroline

Francis De Clerck (Beaulieu) geeft de bestuursfakkel door aan dochter Caroline

Francis De Clerck (Beaulieu) geeft de bestuursfakkel door aan dochter Caroline

WIELSBEKE – Het jaar 2021 begint voor Beaulieu International Group met een generatiewissel. Francis De Clerck, bestuurder en familiale aandeelhouder van Beaulieu International Group (B.I.G.), wordt in de raad van bestuur opgevolgd door zijn dochter Caroline De Clerck, die voldoende referenties en ervaring heeft opgebouwd. Zij is de eerste en voorlopig ook enige bestuurder namens de derde generatie van de familie De Clerck. 

Caroline De Clerck, dochter van Francis en kleindochter van stichter Roger De Clerck, heeft een master in handelswetenschappen en is sinds 2010 actief bij de Ideal Group, waar zij gedurende de jaren verschillende functies heeft opgenomen. Zo werkte ze onder meer enkele jaren in Duitsland bij de automotive divisie van dit bedrijf. In 2018 werd Caroline De Clerck ook al bestuurder bij Ideal Group, een voorbode van wat volgen zou.

Met deze wissel wordt de toetreding van de derde generatie tot het familiebedrijf een feit en kunnen bedrijf en de familie zorgen voor stabiliteit en continuïteit van activiteiten en werkgelegenheid, zo laat Beaulieu International Group (B.I.G.) weten in een persbericht. In 2019 werd ook al een stap gezet naar verdere professionalisering van het bedrijf. De raad van bestuur werd toen verder uitgebreid met vier externe bestuurders, allen met een lange ervaring in bedrijfsvoering. Deze nieuwe bestuursorganisatie moet de toekomstige strategie helpen uitstippelen en moet bijdragen tot de realisatie van de beoogde duurzame groei.

De raad van bestuur van B.I.G. tel vandaag acht leden onder voorzitterschap van Peter Vandekerckhove. Verder aan boord zijn er Stephan Colle (CEO van de groep), Luc De Clerck, Caroline De Clerck, professor Johan Lambrecht, Bart Deconinck, Barbara De Saedeleer en tenslotte Jan Vander Stichele. B.I.G. dankt nog Francis De Clerck voor zijn 40 jaar activiteiten binnen de groep, zijn engagement, kennis en expertise. Hij blijft evenwel betrokken bij het bedrijf als familiale aandeelhouder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.