Nieuws West-Vlaanderen Francis De Clerck zet stap opzij voor Stefaan Colle

Francis De Clerck zet stap opzij voor Stefaan Colle

Francis De Clerck zet stap opzij voor Stefaan Colle

WIELSBEKE – Bij Beaulieu International Group (BIG) vindt de komende dagen een grondige herschikking plaats van de Raad van Bestuur. Het nieuws werd niet officieel wereldkundig gemaakt, maar wordt door insiders bevestigd. Het gaat om de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur, zetel die nu nog wordt ingenomen door grootaandeelhouder Francis De Clerck, zoon van de charismatische en iconische bedrijfsleider Roger De Clerck.

Francis De Clerck stelde dinsdag de inner circle, zeg maar het topkader, bij Beaulieu International Group op de hoogte. Hij liet weten dat hij afscheid neemt als voorzitter van de Raad van Bestuur. Francis De Clerck is al jaren het uithangbord van de textielgroep. Hij combineert er de functies van CEO en van voorzitter van de Raad van Bestuur. Waarom hij deze laatste functie opzegt, is niet bekend. Volgens de regels van corporate governance is het beter om beide functies gescheiden te houden.

Bij elk vertrek, dient gedacht aan een opvolger. Die knoop zou ook al doorgehakt zijn. Stefaan Colle, schoonbroer van Francis De Clerck en voor 13 procent (via zijn holding Belgotex) mede aandeelhouder van het BIG-imperium, zou zich in principe bereid verklaard hebben om de voorzittershamer te hanteren. Stefaan Colle is woonachtig in Zuid-Afrika maar komt op geregelde tijdstippen naar de heimat gereisd. Dat zal in principe volgende week ook gebeuren. Hij kent het reilen en zeilen bij BIG als geen ander en is als gewaardeerd no nonsense manager allicht ook de geknipte figuur. Via Belgotex controleert Stefaan Colle ook Associated Weavers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.