Nieuws West-Vlaanderen Francis De Nolf (MonaVisa) zorgt voor wereldprimeur

Francis De Nolf (MonaVisa) zorgt voor wereldprimeur

Francis De Nolf (MonaVisa) zorgt voor wereldprimeur

ROESELARE – In 2022 zette Francis De Nolf een gedurfde en moedige stap met de overname van een eigen bedrijf (MonaVisa in Roeselare). Vandaag scoort hij meteen wereldprimeur waar hij best fier op is: de installatie van twee vol akoestische plafonds van 90 meter lang naast elkaar en  naadloos in één stuk geplaatst. Du jamais vu, aldus De Nolf, en een staaltje onversneden West-Vlaams vakmanschap met oog voor zowel het design als de akoestiek.   

Om een stunt meer of minder zijn ze niet verlegen bij het Roeselaarse MonaVisa. Het bedrijf is al sinds 2004 een pionier op vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding waarbij beleving centraal staat. In 2022 trok Francis De Nolf het bedrijf naar zich toe. De resultaten bleven niet uit.

Na de projectiekoepel met 13 meter diameter bij het beursgenoteerde Puratos in Dilbeek, wist het bedrijf van Francis De Nolf deze keer een wereldprimeur van formaat neer te zetten in de NOA-showroom van Renson langs de E17. Nooit eerder werden twee vol akoestische plafonds van 90 meter lang naast elkaar naadloos in één stuk geplaatst. Een stukje vakmanschap van formaat en een wereldprimeur, zo wordt gezegd door alle betrokken partijen. Renson  wil met het akoestische plafond in zijn showroom overtollig lawaai vermijden bij de bezoekers die inspiratie komen opdoen voor hun  outdoor toepassingen. De ruime demonstratieruimte kan tevens gebruikt worden voor events van de groep tot meer dan 1.000 genodigden, en ook dan is de akoestiek erg belangrijk. De plafonds herbergen ook gigantisch veel technieken van branddetectoren over alarminstallatie tot inbouw- en opbouwverlichting.

Het vol akoestisch polyesterdoek maakt deel uit van een totaalconcept ontworpen door het bureau Binst Architects. “Het was een heel huzarenstukje om deze spandoeken op locatie te krijgen en uit te rollen”, getuigt interieurarchitect Wim Heyninck van Binst Architects.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer