Nieuws West-Vlaanderen Françoise Chombar (Melexis) ruilt rol van CEO in voor voorzitter van de raad van bestuur

Françoise Chombar (Melexis) ruilt rol van CEO in voor voorzitter van de raad van bestuur

Françoise Chombar (Melexis) ruilt rol van CEO in voor voorzitter van de raad van bestuur

IEPER – De beursgenoteerde groep en chipfabrikant Melexis, dat een belangrijke fabriek heeft in Ieper, kondigt een wissel aan op bestuursvlak. Françoise Chombar, sinds jaar en dag als CEO hét gezicht van de technologiegroep, schuift door en wordt voorzitter van de raad van bestuur. Zij wordt opgevolgd door de Waal Marc Biron die intra muros al ruim zijn strepen verdiende.

Françoise Chombar (58), van Limburgse afkomst, was samen met stichter Roland Duchâtelet (74) het brein én het gezicht van micro-elektronica bedrijf Melexis. Ze was liefst 18 jaar op post als CEO. Mede onder haar impuls groeide Melexis uit tot een succesnummer op de beurs en tot een evergreen in de Belgische tech scene. Chombar werd ook op internationale podia gelauwerd. Melexix levert vooral chips aan voor de auto industrie.

Als voorzitter van de raad van bestuur neemt Chombar de taak over van Roland Duchâtelet, die bestuurder blijft. Zelf noemt ze het een logische stap in haar carrière. De benoeming moet enkel nog bevestigd worden op de algemene vergadering van mei. Chombar legde zopas nog bijzonder goede jaarresultaten voor bij Melexis. Het volledige boekjaar 2020 werd afgesloten met 4 procent meer omzet op 507,5 miljoen euro en een nettowinst van 69,3 miljoen euro (+15%).

De Waal Marc Biron, burgerlijk ingenieur van vorming, komt met een waslijst aan sprekenden referenties in de zetel van CEO terecht. Hij werkt al een leven lang voor Melexis, waar hij maar bleef klimmen op de ladder. Hij was de voorbije jaren vooral de man die de innovatie -dé sleutel tot succes – in goede banen wist te leiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.