ferme d’ecavee

Frank Adins en Bert Vanhalle geven er op het drielandenpunt een ferme lap op

MOLENBAIX - Ferme d'Ecavée, het landgoed van de Kortrijkse ondernemer Frank Adins, staat al jaren bekend als droomlocatie voor events, familie- of huwelijksfeesten. Medio november wordt een nieuwe dimensie toegevoegd waarachter gigantisch veel ondernemerschap schuil gaat: de uniek gelegen site op een 'drielandenpunt' (op het kruispunt van West-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk) krijgt er een restaurant-brasserie bij, alsook een hotel, een nieuw speelplein voor kinderen, een dubbele buitenterras en als toetje op de taart een exclusieve ondergrondse wijnbar. Er wordt, gezien de ligging, gemikt op een publiek uit de drie windstreken. Het landelijke Molenbaix (Celles) ligt op niet meer dan twintig minuten rijden van Kortrijk.   

Aan de basis van het masterplan ligt een overeenkomt tussen eigenaar Frank Adins (bekend ook als ondernemer van de logistieke speler Transuniverse Group) en de West-Vlaming Bert Vanhalle, een door de wol geverfde ondernemer in horeca-zaken. Hij baatte tot voor kort nog het bekende en succesrijke restaurant De Geit (Zwevegem) uit. "Adins blijft eigenaar van het onroerend goed, maar ik krijg een in gebruik stelling met een looptijd van vijftien jaar", aldus Bert Vanhalle. "We willen met elk nieuw initiatief het betere werk afleveren."

Het nieuwe restaurant Bavette zal een bistro-formule aanbieden. Het aanpalende hotel zal 14 kamers tellen en zal geafficheerd worden als een 'charmehotel'. In de ondergrondse wijnbar zullen partnerbedrijven uit de sector klanten kunnen uitnodigen en er wijndegustaties organiseren. Volgens Bert Vanhalle is het de bedoeling om medio november een en ander te openen. "Noem het maar een Efteling voor volwassenen", lacht Bert Vanhalle.

De investering voor een niet nader genoemd bedrag zorgt uiteraard voor een pak nieuwe jobs, een vijftiental in totaal. "We zijn nu volop bezig met rekruteren, wie wil kan zich melden", aldus Vanhalle. "Uiteraard zal meertaligheid een vereiste zijn.