transuniverse adins

Frank Adins (Transuniverse) sluit strategisch samenwerkingsakkoord met Italiaanse grootspeler

KORTRIJK, WONDELGEM - De Kortrijkse ondernemer Frank Adins heeft met zijn in Oost-Vlaanderen gevestigde transportgroep Transuniverse een belangrijke strategische deal afgerond. Voortaan verzekert de Italiaanse groepage specialist Italmondo uit Milaan de distributie van de zendingen van Transuniverse in heel Italië en omgekeerd. Bedoeling van de beide bedrijven is om zo hun groepage trafieken tussen Italië en België naar een nog hoger en efficiënter niveau te tillen. Zo wordt Transuniverse in België een van de grootste spelers – zo niet de grootste – in het groepage vervoer van en naar Italië. Eerder dit jaar sloot Adins ook al een gelijkaardig partnership af met de Deense groep Leman, en dit voor trafiek op alle Scandinavische landen. 

 

Dit strategisch partnership stelt Transuniverse in staat om zijn diensten van en naar Italië, een van zijn kernmarkten, verder te verbeteren. Momenteel verzorgt het bedrijf van Frank Adins meer dan 50 vertrekken per week naar dat land, maar dit cijfer zal naar verwachting snel groeien.

“Italmondo heeft overslagplatforms in heel Italië", zegt Olivia Adins, lid van de raad van bestuur van Transuniverse Forwarding. "Hierdoor kunnen rechtstreekse lijndiensten vanuit Wondelgem (Gent) naar de grootste steden en industriecentra worden opgezet, terwijl vroeger groepage zendingen moesten worden overgeslagen in ons crossdockcenter in Milaan. Dankzij deze directe lijnen kunnen de doorlooptijden naar alle bestemmingen in Italië aanzienlijk worden verkort. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Italmondo, een toonaangevende en gerespecteerde speler in Italië, voor beide partijen zeer gunstig zal zijn..”

Gerespecteerde speler

Italmondo heeft 10 vertrekken per week naar België. Voor de klanten van Italmondo gaat Transuniverse nu – via dochteronderneming Intercargo Logistics – de distributie in België verzorgen. Dankzij deze samenwerking zullen de volumes, de frequenties en de kwaliteit van de dienstverlening in beide richtingen danig groeien, zo meldt Transuniverse in een officiële mededeling.

De Italmondo Group is in Italië toonaangevend op het gebied van nationaal en internationaal transport, geïntegreerde logistiek en expeditie. Ze houdt zich ook bezig met logistiek en advies op vlak van e-commerce en start-ups.

De groep werd in 1953 opgericht door Commendatore Giacinto Chiesa. Zijn zoon Federico Pozzi Chiesa, is vandaag CEO. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Arluno bij Milaan en telt meer dan 1.000 medewerkers in 25 filialen. Het bezit 500.000 m² terreinen en 250.000 m² overdekte magazijnruimtes. Buiten Italië is de groep ook aanwezig in Duitsland, Spanje, België (met enkel logistieke diensten in Moeskroen), Servië, Bulgarije en China.