Foto Welpa Trans – Linda Slootmans en Olivia Adins – HOR (002) Linda Slootmans en Olivia Adins. Foto RR

Frank Adins versterkt Transuniverse op zijn Oost-Europese flank

KORTRIJK, WONDELGEM - De Kortrijkse ondernemer Frank Adins heeft zijn transport- en logistieke groep Transuniverse uitgebreid middels een overname. Het Antwerpse Welpa Trans maakt voortaan deel uit van Transuniverse.

Welpa Trans werd opgericht in 1984. Het expeditiebedrijf heeft zelf geen vrachtwagens, maar speelt een rol als tussenpersoon in de logistieke sector. "Wij bedienen heel Europa, maar de focus van onze activiteiten ligt in Oost-Europa", zegt Linda Slootmans, die samen met Johnny Granacher aandeelhouder en bestuurder van het bedrijf is. "Ik nader de pensioengerechtigde leeftijd en heb geen familiale opvolging. Daarom gingen wij op zoek naar een partner met complementaire activiteiten."

Extra kosten

Met de overname van Welpa Trans wil Transuniverse schaalvergroting nastreven. Dat was ook de motivatie voor een eerdere overname in september. "Die overnames zijn nodig om de fors gestegen kosten beter te absorberen en de capaciteit te verhogen", zegt Olivia Adins, lid van het directiecomité van Transuniverse en dochter van CEO en eigenaar Frank Adins. "We verwachten een afkoeling van de economie en met deze aanwinst kunnen we de frequentie van de vertrekken aanhouden en die op Oost-Europa zelfs verhogen."