Nieuws West-Vlaanderen Frank Donck haalt alles uit de kast voor Zenitel

Frank Donck haalt alles uit de kast voor Zenitel

Frank Donck haalt alles uit de kast voor Zenitel

BRUGGE – De West-Vlaamse investeerder Frank Donck wil kost wat kost Zenitel inlijven, het nu nog beursgenoteerde communicatiebedrijf. Het van origine Noorse Zenitel biedt betrouwbare oplossingen voor kritische communicatie in de utiliteitsbouw, industrie, verkeer en infrastructuur. Donck wil het van de beurs halen. 

 

Frank Donck heeft via zijn investeringsvennootschap House of Thor (dochter van holding 3D), al meermaals zijn bod aan aandeelhouders verhoogd. Nu biedt hij 25,50 euro per aandeel, of een pak hoger dan de koers van de voorbije dagen. Beursexperts noemen dat een meer dan redelijk bod.

Het initiële bod op de uitstaande aandelen (november vorig jaar) bedroeg 22,75 euro per aandeel. Om Zenitel te delisten van de beurs, moeten 96,29 procent van de aandelen bij één nieuwe partij terecht komen, maar daar was de West-Vlaamse bieder de voorbije dagen nog zo’n tien procent van af. Maar Frank Donck heeft, mits een voorakkoord, ook al zicht op een pakket van 6 procent.

Het lopende bod is geldig tot 7 mei, waarna een status questionis volgt. Frank Donck zegt in de krant De Tijd dat hij niet meteen van plan is een brief te schrijven aan aandeelhouders die nog twijfelen. Hij verwijst daarmee naar Michèle Sioen die dat wel deed.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.