Fruitsnacks

Fruitsnacks breidt zijn actieradius uit in West-Vlaanderen

KORTRIJK - Fruitsnacks uit het Limburgse Nieuwerkerken, gekend als dé leverancier van fruit op het werk in de Benelux en Duitsland, neemt het Brabantse Fruit on Wheels over. Door het klantenportfolio van Fruit on Wheels zal Fruitsnacks in een klap 180 extra scholen van fruit voorzien. Daarnaast nemen de Limburgers ook de fruitleveringen van het bekende Fruithandel Callens uit Kortrijk over.

Fruitsnacks blijft zoeken naar nieuwe kansen in de markt en bouwt zo verder aan hun bedrijfsverhaal. Van pionier als leverancier voor fruit op het werk, naar dé referentie op de markt.

Begin dit jaar nam het bedrijf uit Nieuwerkerken al twee firma’s over, VitaminenExpress en 5 Healthy Days. Nu komt daar Fruit on Wheels en Fruithandel Callens bij. Fruit on Wheels was vooral actief in de regio Vlaams-Brabant en Brussel en leverde hoofdzakelijk fruit aan scholen. Ook de bekende zaakvoerster Isabelle Callens van Fruithandel Callens (Veemarkt Kortrijk) gaat een partnership met Fruitsnacks aan.

De groenten- en fruithandel Isabelle (aan de Veemarkt in Kortrijk) is al jarenlang een begrip én een referentie in Kortrijk en omstreken. Vanaf 9 januari neemt Fruitsnacks alle fruitleveringen voor bedrijven over. “Mede door deze overnames kunnen we onze bestaande routes nog verder aanvullen en dus optimaliseren", vertelt zaakvoerder Roel Paesmans. "Onze strategie om de  de routes zo efficiënt mogelijk in te plannen zorgt ervoor dat we het fruit zo goedkoop mogelijk kunnen houden voor onze klanten. Met een goed gevulde bestelwagen beginnen aan de route is nu nog belangrijker dan ooit met de stijgende energieprijzen en loonkosten.”

Kind aan huis bij bedrijven

Fruitsnacks is al meer dan 15 jaar dé leverancier van fruit op het werk. Meer dan 3.200 bedrijven in België die beroep op de diensten van Fruitsnacks. Ondertussen is Fruitsnacks ook al actief in Luxemburg, Nederland én Duitsland. Het familiebedrijf is trots dat de appels en peren in de fruitmanden van eigen teelt zijn. Daarnaast bieden ze ook Logofruit®, Fruittaps en soepen aan.

(foto: Mediahuis)