coca-cola-hasselt-540×365

Futurn geeft nieuw leven aan oude Coca-Cola site in Limburg

KORTRIJK - Group MC, de Limburgse vastgoedonderneming van Willem Broux en Caroline Maesen, heeft de voormalige bottelarij van Coca-Cola in Hasselt verkocht aan de Kortrijkse projectontwikkelaar Futurn. Die gaat nu een masterplan opmaken voor de herbestemming van de site tot een moderne thuishaven voor nieuwe economische bedrijvigheid. Futurn is een specialist in het upgraden van oude bedrijvensites.

In 2014 verkocht Coca-Cola Enterprises Belgium de hele site in Hasselt aan Group MC om vervolgens de helft opnieuw te huren. Het terrein, gelegen tussen de Hasseltse Ring en het Albertkanaal, is 4,3 hectare groot en bevat 19.427 m² magazijnruimte in combinatie met 1.604 m² kantoorruimte. Ook het gebouw ernaast behoort tot het patrimonium en is momenteel verhuurd aan Rexel, Omerus, The Moose Experience en Z33.

Deze week werd bekendgemaakt dat de familiale investeringsgroep MC de hele site heeft verkocht aan Futurn, de projectontwikkelaar waar ook de bekende Limburgse ondernemer Mathi Gijbels in participeert. Futurn is een specialist in de (her)ontwikkeling van bedrijfsvastgoed en vormt bestaande sites om tot een mix van duurzame industriële gebouwen, kantoren, showrooms en zelfs projecten op maat. Na de bedrijvenparken Ekkelgaarden en Heros (Mediahuis/Carglass), is dit de derde herontwikkeling van Futurn in Hasselt.

Hoe de herbestemming precies zal ingevuld worden, is nog niet bekendgemaakt. Momenteel is het masterplan in opmaak, met als doel om de komende maanden de bouwaanvraag in te dienen. (KM/KC)