Matexi herfst Hannecard

Gaëtan Hannecart stapt in veelbelovende vastgoedinvesteringsfonds Vicinity

WAREGEM - Gaëtan Hannecart stapt voor een niet nader genoemd bedrag in het vastgoedinvesteringsfonds Vicinity. Hij neemt er ook een beheersmandaat op. Het recent opgerichte Vicinity Affordable Housing Fund is het eerste vastgoedinvesteringsfonds gericht op betaalbare en duurzame huisvesting in België. Klimaatverandering, digitalisering van het dagelijkse leven en veranderende gezinsmodellen zijn factoren die ervoor zorgen dat we niet alleen vastgoedprojecten ontwikkelen, maar ook meebouwen aan een nieuwe, toekomstgerichte en meer inclusieve samenleving, zo luidt de boodschap bij Vicinity.

Gaëtan Hannecart doet de strategische move via zijn investeringsbedrijf Abacus waarin ook Bénédicte Hannecart en Bruno Vande Vyvere zetelen. Bedoeling is dat ze aan het nog jonge Vicinity expertise over de markt bijbrengen en de groei in België helpen versnellen.

Vicinity en Abacus Group zetten beiden hun schouders onder een betere toegang tot betaalbare en energie-efficiënte huurwoningen in eigen land. De portefeuille met een waarde van 160 miljoen euro omvat nu al 300 woningen en evenveel woningen in ontwikkeling in drie steden (Brussel, Antwerpen, Luik).

Veelzijdig investeren

De familiale investeringsmaatschappij opgericht door Gaëtan Hannecart, Bénédicte Hannecart en Bruno Vande Vyvere profileert zich als een professionele en geëngageerde aandeelhouder met een lange termijn perspectief. Abacus investeert in bedrijven met een duidelijke strategie, een solide management en een cultuur van ondernemerschap, peformantie en integriteit.

De Abacus Group is hoofdaandeelhouder van Matexi (vastgoedontwikkeling) en Sibomat (houtskeletbouw) en participeert ook – rechtstreeks of via haar dochteronderneming QuaeroQ – in durfkapitaalfondsen en aandeleninvesteringen (Creafund, Fortino Capital, Smile Invest…), in proptech start-ups (Letsbuild, LivSpace, Hoplr, Sweepbright…) en in diverse beursgenoteerde en privébedrijven (Zenitel, Fountain, Ionic Materials…).