Galloo en Stellantis tekenen samenwerkingsakkoord voor de recyclage van autowrakken

MENEN - Stellantis en Galloo hebben een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een vennootschap voor de volledige administratieve opvolging voor het ophalen, de vernietiging en de recyclage van afgedankte voertuigen van Stellantis en andere autofabrikanten. Voor het West-Vlaamse Galloo is dit een deal met grote meerwaarde en ook een vorm van erkenning vanuit de autosector. Het beursgenoteerde Stellantis  is een van 's werelds toonaangevende autofabrikanten en leveranciers van mobiliteit.

 

Het internationaal opererende Stellantis en Galloo, één van de grootste metaalverwerkende bedrijven in Europa, hebben aangekondigd dat ze een intentieverklaring hebben getekend om exclusieve onderhandelingen aan te gaan voor de vorming van een joint venture die zich richt op de recyclage van autowrakken. Deze samenwerking maakt deel uit van het voortdurende streven van de autofabrikant om zijn activiteiten op het gebied van de circulaire economie uit te bouwen.

De joint venture Stellantis-Galloo zal samenwerken met geselecteerde erkende verwerkingsinstallaties om autowrakken in te zamelen bij de laatste eigenaar, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt, verwerkt en gerecycled. De activiteit zal naar verwachting eind 2023 van start gaan, met een initiële focus op Frankrijk, België en Luxemburg. Bedoeling is om het businessmodel vervolgens uit te breiden naar heel Europa. De joint venture zal haar diensten ook aan andere autofabrikanten aanbieden.

Duurzame toekomst

“We zijn verheugd om een nieuwe stap aan te kondigen in onze lange relatie, eerst met Peugeot en Citroën en nu met Stellantis", zegt Rik Debaere, CEO van Galloo. "We blijven toonaangevend op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen dankzij de hoogtechnologische recyclage van autowrakken. Samen met Stellantis stimuleren we innovatie en zorgen we voor een duurzamere toekomst voor iedereen."