Galloo Menen_Industrielaan2

Galloo plant nu ook een vlag in Calais en Rouen

MENEN - Galloo en Frankrijk: het is al heel lang een romance en une belle histoire. Daar wordt nu een nieuw verlengstuk aan gebreid middels twee overnames: één in Calais en één in Rouen. Daarmee dringt Galloo, het bedrijf van de familie Vandeputte, steeds dieper Frankrijk binnen. Bij Galloo werken net geen 800 mensen.

Het recyclagebedrijf Galloo uit Menen neemt twee bedrijven over in Noord-Frankrijk. Het betreft Nicolay Fils in Calais en Demofer in Rouen. Dankzij deze overnames wordt gehoopt op meer marktaandeel en inzamelcapaciteit maar ook op een meer groene aanpak van de afvalstromen.

De beide sites, zowel die in Calais als die in Rouen hebben een bijzonder goede strategische ligging met een prima ontsluiting naar waterwegen en verkeerswegen. Mooi meegenomen is ook dat de beide Franse bedrijven familiebedrijven zijn, net als Galloo zelf dus. De site in Calais heeft een oppervlakte van 22.792 vierkante meter en deze in Rouen 8.000 vierkante meter. Op beide sites wordt er jaarlijks om en bij de 23.000 ton materiaal verwerkt.

Galloo is één van de grootste recyclagebedrijven van ferro- en non-ferrometalen in West-Europa met een jaarlijkse omzet van 697 miljoen euro en met hoofdzetel in Menen.