Nieuws West-Vlaanderen Gauthier en Arnaud Vandeputte lanceren nu ook hun eigen horlogewinkel

Gauthier en Arnaud Vandeputte lanceren nu ook hun eigen horlogewinkel

Gauthier en Arnaud Vandeputte lanceren nu ook hun eigen horlogewinkel

Na de lancering van hun eigen horlogemerk Jules & Fils in 2016, pakken de jonge Roeselarenaars Gauthier en Arnaud Vandeputte nu ook uit met hun eigen winkel. “Het afgelopen jaar is een spannende periode voor ons geweest”, aldus Gauthier Vandeputte. “Tegen alle verwachtingen in was on ze eerste collectie uurwerken eind 2016 volledig uitverkocht. Elegantie, kwaliteit en een topservice maakten het verschil, denken we. We willen de beste kwaliteit voor de scherpste prijs aanbieden. Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat onze modellen bij alle leeftijden in de smaak vallen. Onze jongste klant is 19, de oudste dan weer 83.”

Vanuit de markt kwam de vraag om een eigen winkel op te starten zodat de producten ook ‘live’ konden ontdekt en aangepast worden. “Na veel wikken, wegen en rekenen hebben we uiteindelijk besloten om deze stap te nemen en een winkel in onze thuisstad Roeselare te starten”, aldus Gauthier Vandeputte. “Dit brengt ons rechtstreeks in contact met onze (potentiële) klanten waardoor we 1-op-1 feedback krijgen en sneller kunnen inspelen op de vraag en behoeften of eventuele problemen kunnen oplossen.”

De nieuwe pilot store is gevestigd in de Arme-Klarenstraat en zal de deuren openen op 30 september in de namiddag. De winkel zal altijd open zijn op zaterdag en tijdens de week op afspraak. “Simultaan starten we eind deze maand onze zoektocht naar betrouwbare partners/verdelers binnen de Benelux, Frankrijk en Duitsland zodat we op korte termijn vlot verder kunnen groeien”, aldus Vandeputte. “Tijdens de stockopbouw hebben we onze tijd genomen om Jules & Fils naar een hoger niveau te brengen door de huidige modellen te verfijnen, de verpakking te optimaliseren en de website toegankelijker te maken. Aan de zijlijn hebben we druk gewerkt aan een nieuw model: de J&F Chronograph. De prototypes hiervan werden recent goedgekeurd. Momenteel zijn we een crowdfunding campagne op poten aan het zetten om dit model te lanceren. Het is een moderne manier van werken met als groot voordeel dat we op een korte periode een heel internationaal publiek kunnen aanspreken. Deze campagne zal begin 2018 plaats vinden.”

In mei 2016 lanceerden de uit Roeselare afkomstige Gauthier en Arnaud Vandeputte hun eigen horlogemerk Jules & Fils. De Roeselaarse familie Vandeputte is op die manier al vijf generaties actief in horloges en juwelen. Het project is geïnspireerd op de schetsen die Gauthiers grootvader Jules Vandeputte destijds maakte tijdens zijn opleiding aan de horlogeschool van het Zwitserse Neuchâtel. Vandaar ook de naam Jules & Fils.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.