GeoDynamics levert software voor Knokse rally

2F2A0408

Het voorbije weekend vond in Knokke de prestigieuze Zoute Rally plaats met 180 oldtimers en heel wat bekende Vlamingen. Het event is een echte publiekstrekker. Minder bekend is dat de Kortrijkse kmo GeoDynamics met zijn softwarepakket alles perfect aanstuurde achter de schermen.  De 180 deelnemende oldtimers aan de Zoute Rally werden allen uitgerust met een traceringsysteem van GeoDynamics. De organisatoren gebruiken het traceringsysteem ook om de gemiddelde snelheden te meten tijdens de regelmatigheidsrally, maar belangrijker nog is natuurlijk permanent de juiste positionering achterhalen van elke deelnemende wagen. Het systeem, ook wel een blackbox genoemd, registreert de posities van de wagens en stuurt die info in real time door naar de computerservers van GeoDynamics. Op een beveiligde website kunnen de organisatoren de posities van de oldtimers in de wedstrijd volgen op elke tablet, smartphone en computer met internetverbinding. Dit kan belangrijk zijn als er zich een ongeval voordoet, bij pech of in het slechtste geval bij diefstal van de wagen.

Tijdens de Knokse rally moeten de deelnemers een afgesproken gemiddelde snelheid proberen te rijden. Rijden ze sneller of trager, dan krijgen ze strafpunten. De snelheid wordt gemeten op verschillende punten langs het parcours. GeoDynamics heeft een systeem bedacht waardoor manuele metingen overbodig worden. "We werken met virtuele punten waar onze blackbox een meting doet", zegt directeur Stijn Stragier van GeoDynamics. "Zo registreren we de gemiddelde snelheid tot op de meter nauwkeurig en moeten de organisatoren niet meer manueel meten."

GeoDynamics ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mobiele medewerkers. De software wordt ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf heeft 2.300 klanten, die samen 24.000 blackboxen gebruiken. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark. Het bedrijf werd in 2004 opgericht en heeft 29 medewerkers. Het boekte in 2014 een omzet van 6,6 miljoen euro. Stijn Stragier en Peter Vermeesch, oprichters en eigenaars van GeoDynamics, zijn de managing partners van het bedrijf. (KC)