Nieuws West-Vlaanderen GeoDynamics zet machine learning in om bouwbedrijven administratief te ontlasten

GeoDynamics zet machine learning in om bouwbedrijven administratief te ontlasten

GeoDynamics zet machine learning in om bouwbedrijven administratief te ontlasten

HARELBEKE – De laatste maanden komen er met de regelmaat van de klok verhalen naar buiten over wantoestanden en sociale uitbuiting op bouwwerven. Een werf in de bouw is vaak een onoverzichtelijke mengelmoes van bedrijven en personen uit zowel binnen- als buitenland. Dat brengt veel wettelijke verplichtingen met zich zoals verblijfs- en werkvergunningen voor buitenlandse werknemers. Met behulp van machine learning ontwikkelde het West-Vlaamse bedrijf GeoDynamics daarom één centraal platform voor de uitwisseling van deze documenten.

Het nieuwe platform van GeoDynamics zorgt ervoor dat de hoofdaannemer te allen tijde een actueel overzicht heeft op wie er allemaal op de werf actief is. Door middel van een gestructureerde en geautomatiseerde lijst met de verschillende aan- en onderaannemers genereert het platform een overzicht van de verplichte documenten. De hoofdaannemer, die eindverantwoordelijke blijft, heeft zo een pak minder zorgen. Zo weet hij steeds wie van welk bedrijf waar aan het werk is, en kunnen de onderaannemers zelf hun verplichte documenten opladen.

Als werknemers een werf betreden, kunnen ze zich zeer eenvoudig aanmelden dankzij ons systeem.” zegt Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van GeoDynamics. “Het nieuwe platform maakt de efficiënte uitwisseling tussen aannemers mogelijk en wordt voortdurend verbeterd door middel van machine learning. Het zorgt ervoor dat de hoofdaannemer op elk moment een actueel overzicht heeft van wie er op de werf actief is en of zij beschikken over de nodige wettelijke verplichtingen.”

GeoDynamics, opgericht in 2004, verlegt met dit initiatief daarbij zijn grenzen. Het blijft een software ontwikkelaar maar was tot hiertoe vooral bekend als specialist in locatiebeheer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.