Get Driven hoopt dit jaar op een omzetverdubbeling

KORTRIJK - Gunther Ghysels die zeven jaar terug chauffeurdienst Get Driven opstartte, hoopt 2021 af te sluiten met 2 miljoen euro, ofte een verdubbeling tegenover het coronajaar 2020. Begin volgend jaar wordt het concept, met de nodige vertraging omwille van corona,  ook uitgerold naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.   

Gunther Ghysels ging destijds van start vanuit de vaststelling dat hij een dienst ofte een oplossing wilde aanreiken voor een bestaand probleem of een nood in de markt. Met een leger studenten, die aan strikte voorwaarden moeten voldoen vooraleer ze achter het stuur mogen plaats nemen,  zette hij een chauffeurdienst op poten voor CEO's die tijdens een rit in hun auto ook nog iets nuttigs wilden doen. De veredelde private taxidienst bleek een schot in de roos en leverde Gunther Ghysels zelfs de titel 'West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar' op.

Het coronajaar zorgde evenwel voor een grote afkoeling van de vraag. De omzet bleef steken op 1 miljoen euro en er werd ook een verlies opgetekend van 250.000 euro. Gunther Ghysels en zijn co-investeerder Steve Rousseau (House of Talents) besloten toen maar vers kapitaal te injecteren in het bedrijf. Met goed gevolg, zoals de omzetprognose  voor dit jaar (een verdubbeling) ook aantoont. Honderd riten per dag zijn nu geen uitzondering.

In Duitsland en het VK hoopt Ghysels lokale co-investeerders te vinden.