Collibra Van de Maele Felix 21

Gezocht: West-Vlaamse start-ups die willen strijden om de wereldbeker

KORTRIJK - De inschrijvingen voor de Entrepreneurship World Cup (EWC) zijn geopend. Voka, UWE (Union Walonne des Entreprises) en GEN Belgium roepen prestarters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen voor deze prestigieuze wereldtitel ondernemen. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden. Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië.

“De starters van vandaag zijn de succesvolle en innovatieve bedrijven van morgen", aldus Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. "We willen onze startende bedrijven alle kansen geven om te schitteren op een van de grootste podia ter wereld: de Entrepreneurship World Cup. Ik roep dan ook prestarters, start-ups en scale-ups op om zich kandidaat te stellen. Laat ons tonen dat West-Vlaanderen een regio is met ondernemers van de toekomst én van wereldformaat.”

België scoort gemiddeld op de Global Startup Ecosystem Index 2023: we staan op de 22° plaats wereldwijd, in Europa staan we op plek 13. Maar op dit moment beschikken we met Collibra (van de West-Vlaming Felix Van de Maele, zie foto), Odoo en Deliverect wel over 3 unicorns (jonge bedrijven met waarde +1 miljard dollar).

Voka wil samen met UWE en GEN Belgium meer kansen bieden door start-ups te connecteren met internationale spelers en diverse partners in België zoals PMV en Smartpresentations.

​info: Via de website www.voka.be/ewc kunnen bedrijven zich via een eenvoudig invulformulier aanmelden