Als alles volgens plan loopt, moet de Vlaamse regering eerstdaags zijn beslissing aankondigen in verband met het nieuwe stadion van Club Brugge. De voetbaltempel moet er zoals bekend komen ter hoogte van de Blankenbergsesteenweg. Daarvoor moet Vlaanderen eerst het GRUP aanpassen en dus de gronden een nieuwe bestemming geven. Als dat groen licht er komt, dan wordt de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) gemandateerd om het dossier op te volgen en te coördineren. Een hele klus voorwaar want nu zijn er nog verschillende eigenaars van de gronden (privé eigenaars of projectontwikkelaars) die in het slechtste geval moeten onteigend worden, als de aankoop onderhandelingen tenminste niet zouden slagen.
Op zijn minst verrassend is dat Ghelamco ter hoogte van de Blankenbergsesteenweg eigenaar is van liefst 4,56 hectare. Dat kon de redactie van Made In West-Vlaanderen achterhalen en wordt door Ghelamco ook bevestigd. De Ieperse projectontwikkelaar is eigenaar van die gronden sinds 2011. Oorspronkelijk kocht CEO Paul Gheysens die hectares aan om er zelf een opslagplaats te bouwen in wat toen nog ingekleurd stond als een kmo-zone. Feit is dat Ghelamco nu dus een belangrijke sleutel in handen heeft in het stadiondossier van Club Brugge.
Bart Verhaeghe, sterke man van Club Brugge, wordt door Ghelamco bestempeld als de man die achter de schermen de plannen van het nationaal stadion op de Heizel helpt dwarsbomen. Al ontkent Verhaeghe dat formeel. Ghelamco zou als eigenaar van een behoorlijke lap grond aan de Blankenbergsesteenweg, op zijn beurt stokken in de wielen kunnen steken bij de bouw van Club Brugges nieuwe stadion, zo vrezen insiders. Ghelamco wil daarover geen commentaar kwijt. De WVI zou in deze, en op last van hogerhand, echter het laatste woord moeten krijgen gezien het een onteigeningsrecht kan krijgen. Het stadiondossier van Club Brugge is al in gang sinds 2006. Wordt ongetwijfeld vervolgd.