Climawest GIMV

GIMV stapt in bij Kortrijks modelbedrijf Climawest

KORTRIJK - Groot nieuws in de West-Vlaamse bedrijfswereld. Vincent Vanderheyde en Tuur Vanden Abeele verkopen hun bedrijf NV Climawest door de instap van het beursgenoteerde GIMV. Climawest werd door Vincent en Tuur opgericht in 2000 en groeide uit tot één van de belangrijke spelers op vlak van verwarming, airco, ventilatie, sanitair en hernieuwbare energie voor industrie, retail, kantoren en privé voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Er werken vandaag 45 mensen, die samen een omzet van ruim 11 miljoen euro halen.

De HVAC en sanitaire onderneming zal nu deel uitmaken van een cluster van installatiebedrijven die ernaar streeft alle bouwkundige en industriële technieken aan te bieden voor de B2B-markt. Climawest is de derde acquisitie in korte tijd, na 2 Limburgse bedrijven (Lenaerts/LVR en ABN Klimatisatie). Vincent Vanderheyde en Tuur Vanden Abeele investeren in de moedermaatschappij en worden zo opnieuw mede-eigenaar. De leiding van de groep is in handen van CEO Geert Fostier. Hij toont zich ambitieus en zet meteen verdere acquisities op de planning.

Kans op nieuwe groei

Voor Climawest is de ontwikkeling van de GIMV-cluster een opportuniteit om een nieuwe groeiversnelling in te zetten. Vincent en Tuur zijn enthousiast over de nieuwe structuur: “We willen ons bedrijf klaarmaken voor de sterk veranderende toekomst", zeggen ze. "Er wachten ons zeer grote uitdagingen als gevolg van de klimaatverandering en stijgende energieprijzen. Het optimaliseren van het gebruik van energie en water wordt één van onze prioriteiten. Precies daarvoor zijn we met deze stap beter dan ooit gewapend voor een succesvolle toekomst.  Het creëren van synergieën binnen deze nieuwe groep zal voor ons enorme opportuniteiten met zich meebrengen. Hierdoor kunnen we ook meer inzetten op veerkracht en welzijn van de drijvende kracht binnen onze onderneming, namelijk onze werknemers."

Climawest betrekt sinds juni 2020 een nieuw bedrijfspand in de kmo- site “De Pluim” in Zwevegem (naast Evolis).