Global Estate Group mag Brugse stationsbuurt verder opsmukken

BRUGGE - Global Estate Group uit Oostkamp mag de laatste fase van het project 'Nieuw Brugge', de herontwikkeling van de Brugse stationsomgeving, onder zijn vleugels nemen. Het West-Vlaamse bedrijf kocht de 'licentie' over van de Limburgse Group GL.

Al sinds 2006 is Group GL bezig met de ontwikkeling van de stationsomgeving aan de linkerzijde van het stationsgebouw. In samenwerking met de Stad Brugge werd een masterplan voor de hele site opgemaakt. De eerste drie fases zijn intussen gerealiseerd en omvatten onder meer commerciële ruimtes aan het stationsplein, het Huis van de Bruggeling, twee hotels, kantoren, studentenkamers en appartementen.

"Als West-Vlaamse ontwikkelaar zijn we trots dat we dit voor Brugge strategische project mogen overnemen," vertelt CEO Kathleen Dewulf op de website van GEG. "Het is voor Global Estate Group een prachtige opportuniteit om in onze eigen regio een positieve impact te creëren."

De laatste twee fases van het project, die ook reeds vergund zijn, hebben een ontwikkelingspotentieel van circa 40.000 m². Global Estate Group wil nu samen met alle betrokken actoren aan de slag gaan om het project verder tot een goed einde te brengen.