N49 autosnelweg-

Goed nieuws voor verkeer vanuit en naar Knokke

KNOKKE - De N49 tussen Damme en Maldegem is een begrip maar ook soms een doorn in het oog, zowel voor particuliere gebruikers als voor het klassieke transport. Het aantal zware ongevallen is er te veel aan. Maar er is verbetering op komst. Momenteel wordt het tracé Damme-Maldegem omgevormd tot een volwaardige autosnelweg.

Het AWV wil met de omvorming tot een autosnelweg meer comfort voor alle gebruikers en ernstige verkeershinder bij incidenten voorkomen. Vooral het zware verkeer moet daar zijn voordeel uithalen. Met de wijziging in de status van de belangrijke verbindingsweg wil het AWV meerwaarde creëren.

In overleg met de lokale politie Damme/Knokke-Heist en het stadsbestuur van Damme heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beslist om de huidige werfsituatie voorlopig aan te passen op de N49. In plaats van 2 versmalde rijstroken richting kust en 1 versmalde rijstrook richting binnenland is in de nacht van dinsdag 23 januari op woensdag 24 januari 2024 de werf heringericht zodat er in beide richtingen nu 1 brede rijstrook beschikbaar is.

Startschot

De werken verlopen in verschillende fases. De voorbereidingen werden vorig jaar al opgestart, maar nu pas werd het definitief startschot gegeven. Tegen 2026 moet alles klaar zijn en in totaal zouden de werken volgens raming ongeveer 105 miljoen euro kosten.

foto: CD&V Maldegem