Groep Intro

Groep Intro pakt uit met streetart op zijn gevel

KORTRIJK - In Kortrijk is het nieuwste streetart kunstwerk van de stad zopas afgewerkt. Het kunstwerk is van de hand van David Duits, waarvan al meerdere werken in de stad te zien zijn. Het werk is geplaatst op de gebouwen van Groep Intro, grenzend aan het Pradopark. Groep Intro is een HR-specialist in het begeleiden van zogenaamd moeilijke profielen.  

Streetart (c) Kortrijk

Bedrijven die streetart mee helpen promoten: het wordt meer en meer een gewoonte. In Kortrijk is het aantal streetart kunstwerken’ al opgelopen richting 60 exemplaren. “Het nieuwe werk komt op een plek waar veel passage is van buurtbewoners en schoolgaande kinderen en jongeren”, aldus de Kortrijkse schepen van Jeugd Bert Herrewyn. “Er werd gekozen voor een verrassende locatie. Het werk verbindt de site van de organisatie met het park en de buurt en zorgt zo voor een opwaardering. Voordat het kunstwerk werd geïnstalleerd, was het noodzakelijk om het verouderde gebouw aan te pakken. De muren werden hersteld samen met jongeren die in begeleiding zijn bij Groep Intro.”

Ook in het ontwerp werd de werking van Groep INTRO en de eigenheid van de buurt opgenomen. Met verschillende kleurlijnen is de muur nu een echte eyecatcher. Passanten komen ook meer te weten wat de werking van Groep Intro inhoudt. Het talent in ontwikkeling wordt getoond door jongeren die aan de slag zijn met mechanica. Maar ook de link met het aangrenzende Pradopark komt aan bod, met veel groentinten en vogels die in en rond de site vertoeven.

Nieuw plan voor meer streetart

Groep Intro en kunstenaar David Duits werden door de stad ondersteund om het werk vorm te geven. Via de subsidielijn Paint Your City ondersteunt de stad jonge kunstenaars, gevestigde waarden en inwoners of organisaties met een kunstig idee van idee tot uitvoering. Kortrijkzanen geven een locatie op, doen een voorstel van kunstwerk en geven eventueel ook een artiest op. Samen gaan ze aan de slag en wordt de aangereikte locatie binnen het jaar voorzien van een streetartkunstwerk.

De subsidielijn Paint Your City maakt deel uit van het nieuw plan voor meer streetart in de stad en deelgemeenten, dat begin dit jaar werd voorgesteld. Sinds de start van de subsidielijn Paint Your City in 2022 werd al 7.500 euro geïnvesteerd. Voor het nieuwste werk ging het om 2.500 euro (maximumsubsidie per werk).