Gryspeerdt Koen-Dierickx-Alain-Bostoen_2-540×365

Gryspeerdt vindt aansluiting bij grotere Belgische speler

ROESELARE - Het Gentse Christeyns, internationaal fabrikant van reinigings- en desinfectieproducten, neemt de firma Grijspeerdt uit Roeselare over. Grijspeerdt produceert zepen en desinfectiemiddelen onder private label voor de groothandel in België. Met de overname wil Christeyns zijn afdeling professionele hygiëne verder uitbouwen. Bij Grijspeerdt werken tien mensen en het bedrijf had vorig jaar een omzet van ruim drie miljoen euro.

Christeyns neemt alle aandelen over van eigenaar en CEO Koen Dierickx. Die nam het familiebedrijf in 2000 over van Louis Gryspeerdt. Diens grootvader had de onderneming in 1888 opgericht. Sinds de overname vervijfvoudigde de omzet tot ruim drie miljoen euro in 2020. Grijspeerdt heeft voornamelijk distributeurs als klant in België die op hun beurt aan eindklanten in diverse sectoren leveren zoals institutionele instellingen (scholen, overheidsgebouwen, kantoren, …), horeca, industriële reiniging etc.

Grijspeerdt blijft een autonome onderneming en Koen Dierickx blijft zaakvoerder. Daarnaast gaat hij bij Christeyns een productmanager aanstellen om de productformules van de afdeling professionele hygiëne te harmoniseren. De firmanaam Grijspeerdt en de productievestiging in Roeselare blijven behouden. De medewerkers kunnen er blijven werken.

Samen nieuwe ambities

“De overname past in onze diversificatiestrategie”, zegt CEO Alain Bostoen van Christeyns. “Door organische groei en overnames willen we de omzet van onze afdeling professionele hygiëne doen groeien tot 120 miljoen euro in 2023. We namen in 2018 het Britse Clover Chemicals over en in 2019 het Spaanse Dydsa. We willen dit jaar en de daaropvolgende twee jaren de omzet van de divisie jaarlijks met 25 procent doen stijgen.”

“We zullen elkaar versterken”, zegt Koen Dierickx. “Aan Christeyns-klanten willen we producten van Grijspeerdt verkopen en het omgekeerde geldt ook. Christeyns zal producten onder private label blijven maken voor bedrijven die dat willen. Ik kijk ernaar uit om in de komende jaren de afdeling professionele hygiëne van Christeyns verder uit te bouwen en ik ben blij dat ik de medewerkers en klanten van Grijspeerdt continuïteit kan bieden door op te gaan in een groot en gezond bedrijf.”