dumarey guido eigen foto

Guido Dumarey in pole position voor overname Ford-fabriek in Bordeaux

BRUGGE - Volgens de gespecialiseerde Franse media is de Brugse ondernemer Guido Dumarey de grote kandidaat om een Ford-fabriek in Bordeaux over te nemen. Daar werken nu nog ongeveer duizend man. In de buurt van Bordeaux worden automatische versnellingsbakken gemaakt en wil dat net de specialiteit zijn van Dumarey, die een gelijkaardige fabriek heeft in de Elzas. Die ervaring maakt van hem kandidaat nummer één.

Guido Dumarey heeft zich een reputatie opgebouwd als turn around manager. Van verlieslatende zaken maakt hij fiere vogels. Vijf jaar terug kocht hij van General Motors een verlieslatende fabriek in Straatsburg en dat bedrijf draait nu opnieuw op volle toeren. In die mate zelfs dat de huidige president Macron, toen nog in zijn functie van minister, Dumarey alle lof toezwaaide bij een officieel bezoek. In Straatsburg worden versnellingsbakken gemaakt en ook Ford heeft nu zo'n activiteit in de aanbieding. Beide fabrieken zouden erg complementair zijn aan elkaar.

Of de deal in Bordeaux doorgaat, hangt grotendeels af van het personeel dat er aan de slag is. Onder syndicale druk, is de weerbaarheid groot en staat men naar verluidt niet te springen om Dumareys in huis te halen. Ford heeft de intentie om de fabriek te sluiten als er geen overnemer gevonden wordt. Kortom: affaire à suivre.