dumarey guido

Guido Dumarey koopt Britse voertuigbouwer

KNOKKE - De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey (Dumarey Group) heeft altijd een zwak gehad voor de autosector die hij, zoals bekend, radicaal wil vergroenen (onder meer met de introductie waterstoftechnologie en van milieuvriendelijke aandrijvingen). Nu heeft hij zijn passie ook omgezet via een concrete investering: de aankoop van Woodall Nicholson, een Britse voertuigconstructeur en goed voor een omzet van 116 miljoen euro.  

Carrosseriebouwer Woodall Nicholson is gevestigd in Manchester. Het bedrijf legt zich vooral toe op de assemblage van bijzondere voertuigen, zoals busjes, ziekenwagens, politievoertuigen, limousines en zelfs lijkwagens. Het Britse bedrijf kent financiële moeilijkheden. Dumarey heeft in het verleden van de turn around van bedrijven in moeilijkheden, zijn handelsmerk gemaakt. Hij gaat bij Woodall Nicholson door met 370 medewerkers in plaats van met 600, zoals tot voor kort nog het geval was.

Guido Dumarey wil het Britse bedrijf niet alleen terug op de financiële rails krijgen, maar ook opnieuw doen groeien in marktvolume. Het huidig orderboek biedt sowieso voldoende perspectieven. Maar er is ook een strategische component. Volgens Dumarey is het zonneklaar dat ook de milieukaart trekken, voor een ommekeer kan zorgen.