Guido Dumarey wordt de man van 1 miljard euro omzet

BRUGGE - Zo snel als mogelijk met zijn groep Punch doorgroeien naar 1 miljard euro omzet en zo het verschil maken in de groene mobiliteit van de toekomst. Zo verklaarde de ambitieuze en hyper dynamische Brugse ondernemer Guido Dumarey eerder in de media. Dat doel is zo goed als bereikt middels de overname van de Italiaanse fabriek Vitesco Technologies   in Toscane. Dumarey wil met deze zet incontournable worden als het over waterstoftechnologie gaat voor de autosector. 

De groep Punch van de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey neemt de Italiaanse divisie van de Duitse auto toeleverancier Vitesco Technologies over. De fabrieken en de ontwikkelingsdivisie met 300 miljoen euro omzet en 800 werknemers wil hij inzetten voor waterstoftechnologie. "Het zijn nu onzekere tijden, dan moet je springen", zo zegt Dumarey in de krant De Tijd die het nieuws naar buiten bracht.

Het bedrijf Vitesco Technologies Italy ontwikkelt en produceert injectoren, de componenten die brandstof in de verbrandingsmotor inspuiten. Dumarey ziet naar eigen zeggen de injectortechnologie als een cruciaal element om een competitieve en emissieloze waterstofmotor te kunnen verkopen. "We kopen dit bedrijf om zelf de technologie in handen te hebben zodat niemand ons kan blokkeren", zegt Dumarey aan de krant De Tijd.

Maal twee in Italië

Ooit opgericht door het Duitse Siemens heeft Vitesco twee grote sites in de buurt van Pisa (Fauglia en San Piero a Grado). Met deze  deal verdubbelt Punch in Italië. Eerder al legde Dumarey de hand op het engineeringcentrum van het Amerikaanse GM in Turijn, waar vandaag om en bij de 800 mensen aan de slag zijn in engineering (Punch Torino), controlesystemen (Punch Softronix) en Punch Hydrocells (waterstoftechnologie).

Geconsolideerd stevent Guido Dumarey met zijn Punch Groep nu af op 1 miljard euro omzet. Vandaag boekt zijn bedrijvengroep  600 miljoen euro omzet met 1.700 vaste werknemers.

foto: Mediahuis