G&V Caps cross

G&V en Stad Kortrijk halen unieke urban cross naar de Leieboorden

KORTRIJK - De Stad Kortrijk en een handvol streekbedrijven halen bij wijze van primeur een cyclocross naar Zuid-West-Vlaanderen. Het event staat gepland op 30 november en gaat door langs de Leieboorden. Energiebedrijf G&V uit Kuurne is hoofdsponsor met de zogenaamde Caps-kaart (tankkaart). Het budget wordt integraal bijeen gebracht  door de bedrijven. Schepen van Sport Arne Vandendriessche verzamelde de sponsors rond de tafel.

De CAPS Urban Cross Kortrijk is niet alleen een gloednieuwe cross maar moet ook uitgroeien tot een ongeziene stadscross. Het event past in het internationale veldritseizoen voor profrenners en dat in het kader van het regelmatigheidscriterium van de DVV Verzekeringen Trofee. Het Koning Albertpark vormt het strijdtoneel voor de eerste editie van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Deze sprankelende stadscross krijgt een aankomst bovenop de vernieuwde Groeningebrug. De toeschouwers zullen vanop deze unieke finishlocatie het volledige parcours kunnen overschouwen. Er worden minimaal 5.000 toeschouwers verwacht, maar allicht zal dat cijfer met enkele duizenden worden overtroffen. Mobiliteit was een belangrijk aspect bij de keuze van het Koning Albertpark. Zo is de site vlot toegankelijk voor de lokale inwoners, maar ligt ze ook op wandelafstand van het station van Kortrijk. Het parcours van de CAPS Urban Cross Kortrijk doet zowel de linker- als rechteroever van de Leie aan, met een oversteek over de Leie via de Groeningebrug en de Collegebrug. Naast de helling van beide bruggen zal ook het losse zand van Buda Beach ongetwijfeld een beslissende rol spelen op 30 november.

Internationale service

De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt met zijn multibrand tankkaart CAPS fuel card de naamsponsor van de CAPS Urban Cross Kortrijk. De CAPS fuel card is onder meer al bekend als partner van het Lotto-Soudal Team en het sponsorship van Wout Van Aert.  Ook Transuniverse Forwarding van Kortrijkzaan Frank Adins en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders mee onder de nieuwe organisatie. Sarah Timperman, sales en marketing manager bij G&V is de tankkaart ondertussen een internationale servicekaart geworden die sterk inspeelt op de duurzaamheid waaronder aardgas (L-CNG) en elektrisch tanken. "Daarnaast spelen we eveneens in op mobiliteitsoplossingen binnen HR van bedrijven met onze herlaadbare CAPS mobility card", aldus nog Timperman. "Ons DNA is met het wielrennen verbonden en als firma uit de streek, vonden we dit de het ideale event om onze merkbekendheid te versterken.” Meer info: caps.be .

Economische return 

Christophe Impens, managing director van Golazo Sports, zei dat hij onmiddellijk verkocht was door het unieke parcours dat Kortrijk voorstelde. Arne Vandendriessche, schepen van Economie en Sport van Kortrijk , is verheugd met het nieuwe topsportevenement in Kortrijk: “Als schepen van Sport ben ik zeer blij met dit nieuwe topevent in onze stad. Met dit parcours zetten we samen met Golazo iets ongezien neer in de cyclocrosswereld. Nog nooit werd in een stadscentrum een veldrit of urban cross georganiseerd. We proberen met Kortrijk altijd te vernieuwen en zijn dan ook blij de eerste urban cross ooit te mogen ontvangen in onze stad. Als schepen van Economie ben ik dan weer verheugd over de economische return dat dit evenement zal opleveren voor Kortrijk.