Delcour Gwennys-027-_header

Gwendolien Delcour innoveert in de voedingsmarkt

KOKSIJDE - Gwendolien Delcour (35), afkomstig uit Lauwe en nu wonend in Koksijde, bedacht en ontwikkelde vorig jaar tijdens de eerste lockdown een nieuw gamma lekkere, gezonde en betaalbare visburgers en -balletjes. Ze creëerde ze niet alleen, maar produceert ze nu ook zelf in in haar voedingsbedrijf VHR-Food in Brugge. 

De producten van het nieuwe Gwenny’s-gamma zijn niet gepaneerd en bevatten geen toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere additieven met als resultaat een gezond product met Nutriscore A. De productie gebeurt volledig in het eigen atelier in Brugge. Er wordt enkel gewerkt met MSC/ASC-gecertificeerde vis waardoor men een duurzaam alternatief voor de traditionele vlees- en gepaneerde visburgers bekomt.

Sinds deze week zijn de producten te koop in de Okay-winkels in heel België én in de Alvo Select in Lauwe. In deze fase lopen er ook gesprekken met en tastings bij grote, nationale retailers en horecazaken. VHR-Food, de kleine kmo van Gwendolien Delcour, is genoemd naar de drie dochters (Valentine, Hélène en Romanie) van de dynamische onderneemster.