Nieuws West-Vlaanderen Handelsruimten D’Oude Vesting laten Kortrijk herleven

Handelsruimten D’Oude Vesting laten Kortrijk herleven

Handelsruimten D’Oude Vesting laten Kortrijk herleven

De projectontwikkelaar Antonissen Development Group realiseerde recent een uniek project met een dynamisch ontwerp in het centrum van Kortrijk. “Op die manier laten we een toplocatie opnieuw opleven”, vertelt CEO Sven Potvin trots.

Het project kreeg de naam D’Oude Vesting en ligt in het stadscentrum van Kortrijk tussen de Oude Vestingstraat en de Jan Persijnstraat. Het nieuwe ontwerp op een oude locatie werd harmonieus in het straatbeeld ingepast. Dat zie je meteen aan de eigentijdse architectuur van het gebouw.

“Het is elegant en stijlvol en past toch binnen de omgeving”, meent Potvin. Op de plaats van het vroegere Kortrijkse politiekantoor, tegenover Hotel Restaurant Damier, bevindt zich nu een residentie van vier kleinschalige volumes. Het volledige project bestaat uit 18 appartementen en een prachtig handelsgelijkvloers.

Unieke handelsruimten

Bij het ontwerp van het project werd zeer veel aandacht besteed aan de vormgeving en materiaalkeuze. Volgens Potvin probeerde de architect te “spelen met verschillende geveltypes”. “Hij liet historische verticale stadsgevels en horizontale structuren elkaar afwisselen.”

Aangezien de handelsruimte grenst aan twee straten heb je veel visibiliteit door gevelbreedtes van enerzijds 13 meter aan de Oude Vestingstraat en anderzijds 8 meter aan de Jan Persijnstraat. Het handelsgelijkvloers bedraagt 396 vierkante meter en is opsplitsbaar in twee aparte ruimten grenzend aan de binnentuin met een oase van groen.

Volgens Potvin maakt de hoogte van de plafonds de handelsruimte zo uniek. “Een vrije hoogte van 3,4 meter geeft heel veel kwaliteit aan de ruimte.” Bovendien zorgen de grote raampartijen voor heel veel lichtinval. “Wat de ruimten een heel gezellige en opgewekte sfeer geeft.”

De handelsruimte wordt casco opgeleverd en leent zich volgens de CEO perfect tot de uitoefening van vrije beroepen en kantoorfuncties (zoals een kinesistenpraktijk of een advocatenkantoor) of als commercieel pand. Het project is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op 3 minuten wandelen bevindt zich de Grote Markt en op 300 meter afstand het station.

Werken in Kortrijk

De stad aan de Leie kent de laatste jaren een opvallende dynamiek. Creativiteit, innovatie en ondernemerschap hebben deze streek altijd al gekenmerkt, maar de vernieuwingsgolf waar de Guldensporenstad vandaag op surft, is toch erg verfrissend.

Kortrijk verzoent op magistrale wijze oud en nieuw. Project D’Oude Vesting past dus perfect binnen dit kader en is een ideaal handelspand voor elke ondernemer. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Antonissen Development Group voor alle informatie omtrent dit project.

Antonissen Development Group is een dynamische projectontwikkelaar met een aparte visie op bouwen en wonen in een stedelijke context.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.