HangarKdecentra

Hangar K stimuleert jong ondernemerschap in goede en kwade dagen

KORTRIJK - De vooruitstrevende Kortrijkse ondernemersincubator Hangar K pakt rond deze tijd uit met een aantal nieuwe initiatieven. “Het zijn uitdagende tijden, maar het doorzettingsvermogen, creativiteit en wendbaarheid van deze jonge generatie zal van deze uitdaging een opportuniteit maken, daar gaan we voor", aldus Vincent Vanderbeck die Hangar K aanstuurt als algemeen directeur.

 

“Een sterke community leeft, zowel live als digitaal. Daarom lanceren we een cross-platform community om pril ondernemerschap te blijven ondersteunen en te motiveren." Dat zegt Vincent Vanderbeck namens Hangar K.

Dat er nog niet meteen versoepelingen op tafel liggen, weegt door op de motivatie. Daarom wil Hangar K zich de volgende vier weken extra toespitsen op een digitale community via diverse kanalen. De stroomversnelling binnen digitale samenwerking en het innovatief omspringen met communicatietools heeft het voorbije jaar al een groot impact gehad. Zo evolueerden de Expert Talks van fysieke bijeenkomsten naar Zoomsessies en transformeerden de seminaries naar webinars. Maar het gesprek aan de koffiemachine was tot nu toe nog niet kunnen evolueren naar een volwaardige digitale versie en daar wil Hangar K nu verandering in brengen. Daarom zullen deze gesprekken aan de koffiemachine worden opgenomen. "De informele gesprekken tussen de crowdies zijn bij ons even belangrijk als de communicatie binnen de teams, want het is net daar waar nieuwe ideeën en samenwerkingen ontstaan”, aldus Vanderbeck.

Ondernemen in goede en in slechte tijden

Vanaf deze week start Start@K daarom met de reeks 'Rebels with a cause'. "In tegenstelling tot James Dean hebben onze student-ondernemers een zeer duidelijk doel voor ogen: het starten van hun onderneming, in goede en in slechte tijden", heet het bij Hangar K. "Op deze manier wil Hangar K deze prille ondernemers in contact blijven brengen met elkaar, ervaringen laten uitwisselen, maar ook gewoon fun laten beleven. Omdat deze prille ondernemers de toekomst betekenen voor onze economie hechten we dan ook veel belang aan deze community en deze werking. Uiteraard zijn deze rooms in Clubhouse open voor iedereen en moedigen we ook zoveel mogelijke jonge ondernemers om hieraan deel te nemen.”   (info via https://www.joinclubhouse.com/club/student-entrepreneur )

Ket Ghet: podcast over ondernemen in ups & downs

Vanaf dinsdag 30 maart start ook de podcast 'Ket Ghet', een reeks van acht afleveringen over ondernemerschap. Anjo Wychuyse van Jungle schuift telkens met drie gasten aan tafel om het over de ups en downs van het ondernemerschap te hebben. De reeks start dinsdag en tweewekelijks zullen er nieuwe afleveringen te beluisteren zijn via de gebruikelijke podcast kanalen. Hou de sociale media van Hangar K in de gaten voor de lancering.

foto: Vincent Vanderbeck