FTR

Hangar K trekt mee de kar van het ‘new look’ Flanders Technology

KORTRIJK - Van 16 tot 21 maart vindt Flanders Technology and Innovation plaats, een zesdaags festival rond innovatie en technologie. In Kortrijk is er tijdens die week een volledig programma beschikbaar voor iedereen die geboeid is door technologie en de impact daarvan op onze dagelijkse leefwereld. Eén van de kleppers in het programma is de FTR CONF (een cryptische omschrijving voor een conferentie ophoog niveau). Met Peter Hinssen en Lowie Vermeersch op de affiche vestigt FTR CONF de aandacht op hoe we zullen werken in de toekomst. Technologie speelt hier een belangrijke rol in.

Zullen we nog steeds traditioneel op kantoor werken? Of nemen we de sprong naar thuiswerk met behulp van geavanceerde VR-technologie? Deze vragen staan centraal op donderdag 21 maart.

De FTR CONF bestaat uit twee delen: in de namiddag ligt de focus op XR-onderzoek in Vlaanderen. Tijdens het XR-luik brengt XR Valley – een non-profit die tot doel heeft het Belgische XR-ecosysteem op de globale radar te zetten – vooraanstaande sprekers van verschillende instellingen samen. De topics gaan van gametech in de muziek- en mediaproductie tot nieuwe manieren van visualisatie en datagebruik.

Het tweede deel van FTR CONF draait rond “The blurring lines between home and the office”. Peter Hinssen en Lowie Vermeersch zullen elk vanuit hun eigen expertise dit thema belichten. Peter bespreekt de rol van gametechnologieën zoals augmented reality (AR) en virtual reality (VR) in bedrijven en licht aan de hand van concrete cases toe hoe deze de werkomgeving in de toekomst zullen beïnvloeden. Lowie legt vanuit zijn ervaring in mobiliteit en auto-ontwerp de focus op het woon-werkverkeer van de toekomst en of de zelfrijdende wagen van de toekomst onze volgende home office wordt.

Ook HR aan bod

Behalve deze twee sprekers brengt partner Athumi een talk rond wat de toekomst van data zal zijn in de HR-sector. Vivian Roks van Randstad duikt dieper in innovatie in de HR-sector en hoe data een grote impact heeft op talent management.

Tijdens FTR CONF is er ook een expo waarop toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstellingen hun projecten met gametech kunnen showcasen. De FTR CONF wordt sowieso een uitzonderlijke conferentie, want ze vindt plaats in de Club of the Future, een immersieve club op de site Landmark (oude Van Marcke site). De dag wordt er afgesloten met een uniek optreden van Goose.