Nieuws West-Vlaanderen Hans Maertens eist duidelijkheid van nieuwe regering

Hans Maertens eist duidelijkheid van nieuwe regering

Hans Maertens eist duidelijkheid van nieuwe regering

LICHTERVELDE – Hans Maertens, de (West-Vlaamse) topman van Voka, laat meteen zijn stem horen naar aanleiding van de nieuwste politieke ontwikkelingen. Hij vraagt snel duidelijkheid over het sociaal-economisch programma dat de regering Charles Michel II wil voeren in de komende maanden. Daarnaast roept Voka alle partijen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de nodige sociaal-economische beslissingen te nemen die nodig zijn in het belang van onze ondernemingen en hun medewerkers.

Voka verwacht op heel korte termijn een beleidsverklaring van premier Charles Michel met daarin de sociaal-economische prioriteiten van deze minderheidsregering. Het is noodzakelijk dat er snel duidelijkheid komt over het programma dat deze regering tot aan de verkiezingen van mei 2019 wil voeren. Voor Voka is het duidelijk dat de sociaal-economische beslissingen die al genomen werden door de vorige regering, dienen uitgevoerd te worden. Het betreft onder meer de arbeidsdeal en de begroting voor 2019. Daarnaast zal deze regering ook geconfronteerd worden met een aantal urgente dossiers zoals de sociale onrust van de voorbije weken, een eventueel stroomtekort in januari/februari, en de dreigende no-deal-Brexit. Deze dossiers moeten prioritair behandeld worden.

Voka roept alle partijen op om in deze moeilijke omstandigheden hun verantwoordelijkheid te nemen en de noodzakelijke sociaal-economische beslissingen te nemen die nodig zijn. Een lange periode van politieke onzekerheid is immers nadelig voor onze bedrijven en hun medewerkers.

Voka vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel, goed voor 65% van de private werkgelegenheid en 66% van de hier gerealiseerde toegevoegde waarde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.